Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének zárása előtt már számos statisztika áll a rendelkezésünkre, ezekből pedig kiderül, hogy a magyar válogatott, illetve Marco Rossi játékosai több fontos mutatóban is a torna legjobbjai között vannak.

A magyar fociválogatott szerda este bejuthat az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe. A csoportkör végeztével azonban máris van minek örülni és van mire büszkének lenni, ugyanis több fontos mutatóban is a legjobbak között végzett a magyar csapat és annak több játékosa.

A csapatból és a mezőnyből is kiemelkedik 

Schäfer András, aki mindhárom csoportmeccset végigjátszotta, ezeken pedig nem kevesebb, mint 36 kilométert futott

 a duplatüdejű középpályás, írja Ripost

European Football Championship - Germany - Hungary
Schäfer András (13) fantasztikusan játszik az Európa-bajnokságon
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Nála többet csak a címvédő olaszok középpályása, Nicoló Barella loholt a pályán (37 km).

Aki látta a meccseket, az nem fog meglepődni, hogy a Rossi csapat harcossága is párját ritkítja. A hivatalos statisztikák szerint a magyar játékosok, 

az osztrákokhoz hasonlóan 51 párharcban vettek részt, amivel elsők a listán a mieink.

 A szerelések terén is a legjobbak között van a magyar csapat: Orbán Williék 76-szor választották el a labdától az ellenfél játékosát, ennél több szerelést csak a szlovének tudnak felmutatni (98).

A 46 elvégzett szabadrúgásunk azt mutatja, hogy keményen rugdalták az ellenfelek Nagy Ádámékat, akiknél több szabadrúgást csak a franciák (48) és a skótok (53) végezhettek el a három csoportmeccs alatt.

Varga Barnabás tartotta a lépést Ronaldóval

Sőt, ezt még fokozni is tudjuk! A magyar válogatott súlyos sérülést szenvedő csatára 

a mieink Svájc elleni meccsén gólt szerzett, miközben az ötszörös aranylabdás sztár még nem talált a kapuba.

 Csak a lesek számában tudott egyelőre felnőni Varga Barnához, mindkét játékost 4-4 alkalommal állították meg a védők mögött.

Sallai Roland nyolc gólszerzési kísérlete is az élmezőnybe tartozik, hiszen csak 9 és 10 próbálkozásnál járók vannak előtte, mégpedig olyan sztárok, mint Kylian Mbappé vagy Maximilian Mittelstädt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről