Élő közvetítés
Svájc
ÉLŐ
Olaszország
Vágólapra másolva!
A magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő német válogatott történetének legkelendőbb vendégszerelése lett az extravagáns, rózsaszín-lila idegenbeli mez, de úgy tűnik, nem csak Németországban örvend elképesztő népszerűségnek a Barbie-meznek csúfolt ruházat, ugyanis még az ötszörös aranylabdás portugál futballsztár, Cristiano Ronaldo fia is ebben ünnepelte a születésnapját.

A német csapat szerdán a magyar válogatott ellen lép pályára Stuttgartban, a hazai szurkolók pedig először láthatják kedvenceiket a rózsaszín mezben. Az új szerelést márciusban mutatták be, s ugyan nagy vitát váltott ki a közösségi oldalakon, de a gyártó Adidas szerint az Eb kezdésééig a német válogatott történetének legnagyobb eladási számát produkálta a vendégszerelés. 

Hogy mennyire népszerű, azt jól mutatja, hogy még Cristiano Ronaldo fia, Ronaldo Jr. is azt viselte hétfőn (június 17), amikor a 14. születésnapját ünnepelte

 – egy nappal a portugálok csehek elleni mérkőzése előtt. A fiatal tehetség ezzel nem feltétlenül lopta be magát a magyar szurkolók szívébe, de talán a 15. születésnapját már Szoboszlai-mezben fogja ünnepelni.

Ronaldo párja, Georgina Rodriguez a csaknem 60 milliós rajongótáborával megosztott néhány fotók és videót az ünneplésről az Instagramon. Az ötszörös aranylabdás klasszis a válogatottbeli kötelezettségei miatt ugyan nem tudott jelen lenni fia születésnapján, de a közösségi oldalán ő is megemlékezett a jeles napról.

Nem hiszem el, hogy már 14 éves vagy, repül az idő. Gratulálok bűntársam! Apa nagyon szeret"

 – írta a büszke apa.

A rózsaszín mez láttán sokan azt nehezményezték, hogy az új szerelésen nincs nyoma a nemzeti zászlónak, és nem méltó a német válogatott hagyományaihoz. Azonban hírességek és politikusok körében rendkívül népszerű. A Skócia elleni nyitómeccs előtt például Robert Habeck német gazdasági miniszter is rózsaszín mezt viselt.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről