Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Skócia ellen lép pályára az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. A skótok már előre félhetnek a magyarok elleni meccstől, mert a sorsuk már több világversenyen is az utolsó fordulóban dőlt el, ám eddig még egyetlen tornán sem jutottak be az egyenes kieséses szakaszba.

A skót válogatott biztosan továbbjut a 2024-es Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába, amennyiben legyőzi Magyarországot a csoportkör utolsó fordulójában, Stuttgartban. Skócia több mint 70 éve vár erre a "csodára", ugyanis eddig még egyetlen vb-n és Eb-n sem tudott továbbjutni a csoportkörből. 2016 óta 16 helyett már 24 csapatos Európa-bajnokságokat rendeznek, így a csoportok első két helyezettjei mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut. Skóciának legutóbb ez sem sikerült, mert a 2021-es kontinenstornán az utolsó fordulóban 3-1-re kikapott Horvátországtól, így csoportutolsóként végzett és kiesett.

Scotland v Switzerland - EURO 2024
A skót válogatott eddig még mindig kiesett a csoportkörben a világversenyeken
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A skót válogatott már 10 alkalommal került olyan helyzetbe világversenyen, hogy az utolsó csoportmeccsén dőlt el a továbbjutása, és eddig még mindig elbukott. 

Skócia kiesése az 1978-as vb-n különösen döbbenetes volt, ugyanis a nemzeti együttes kikapott Perutól és döntetlent játszott Iránnal, ám a később döntőig menetelő, Johan Cruijffal felálló hollandokat 3-2-re legyőzte. A továbbjutáshoz azonban ez sem volt elegendő, az argentinokkal szembeni rosszabb gólkülönbsége miatt ezen a tornán is kiesett a skót válogatott a csoportkörben.

A magyar válogatott június 23-án, vasárnap lép pályára az Európa-bajnokságon Skócia ellen az A csoport utolsó fordulójában. 

Marco Rossi együttese ugyan két vereséggel rajtolt, de egy nagyobb arányú győzelem esetén még továbbjuthat. Skócia jelenleg egy ponttal rendelkezik, Steve Clarke együttese is csak győzelem esetén juthat be a nyolcaddöntőbe.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről