Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Szerdán este az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott több mint egy órás nyilvános edzést tartott Weiler im Allgäuban. Marco Rossi csapata valósággal lázba hozta a környékbeli szurkolókat, a legtöbben Szoboszlai Dominikre voltak kíváncsiak. A Liverpool sztárjának minden mosolya és labdaérintése óriási üdvrivalgást váltott ki, azonban volt egy pontja az edzésnek, amikor a szurkolók a szívükhöz kaptak a csapatkapitány egészsége miatt.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

A magyar válogatott szombat délután három órától Kölnben játssza első csoportmeccsét a labdarúgó Európa-bajnokságon. Ennek kapcsán a magyar labdarúgó-szövetség meghívta a válogatott főhadiszállására Zeller Dórát, az 1. FC Köln női csapatának válogatott játékosát. 

A magyar meccseken biztosan szurkolok majd az Eb-n, mellette próbálok majd minél több találkozót követni”

 – mondta a 29 éves éves Zeller Dóra, aki tíz évvel ezelőtt került ki Németországba. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, edzés, sajtónyilvános edzés, 2024.06.12.
A szurkolók nagyon várták a nemzeti csapatot
Fotó: Mirkó István

„Kölnben híresen jó a hangulat, még akkor is, ha az idei szezonban a férficsapat nem volt túl sikeres. Ennek ellenére minden hazai meccsen telt ház volt és remek volt a hangulat. 

Egy meccset mi is játszottunk a RheinEnergieStadionban, és felejthetetlen élmény volt. A stadion akusztikája remek, amikor benne játszottunk, libabőrös voltam. Ha ebben a stadionban a magyar szurkolók rákezdenek, elképesztő hangulat lesz”

 – tette hozzá a magyar női válogatott játékosa, aki úgy érzi, hogy a torna végén visszavonuló Toni Kroos Eb-re való visszatérése után most egész Németországban kitört a futball-láz és a szurkolók is sokkal bizakodóbbak. 

Zeller Dóra azt is elárulta, hogy a klubjának köszönhetően van jegye a mieink első Eb-mérkőzésére. A Köln játékosa úgy érzi, meglesz a magyar továbbjutás, ráadásul ha Szoboszlai Dominik jó formában lesz, akkor messzire juthatunk.

Ezt követően a magyar válogatott edzőpályáján felpezsdült az élet. Megérkeztek a rendőrök, a bombakereső kutyák, azonban nem volt szükség a szervek bárminemű intézkedésére, ugyanis rendkívül lelkes, zömében fiatal szurkolók érkeztek a magyar válogatott nyílt edzésére. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, edzés, sajtónyilvános edzés, 2024.06.12.
Szoboszlai Dominik ráijesztett néhány szurkolóra
Fotó: Mirkó István

Többségben magyarok jöttek éltetni Marco Rossi tanítványait, de voltak németek is szép számmal a szurkolók között. Este hat óra környékén megérkezett a pályára a magyar válogatott, de a játékosok stoplis cipő helyett első körben sportcipőt viseltek. A csapatkapitány Szoboszlai Dominik viszont sok szurkolóra ráijesztett, ugyanis ő sportcipőt sem húzott fel, hanem szimplán csak papucsban slattyogott ki a pályára. 

A magyar szurkolók szerencsére néhány perc múlva megnyugodhattak, ugyanis a válogatott játékosok a bevonulást követően felvették a stoplis cipőket, ekkor pedig már Szoboszlai lábára is rákerült a stoplis, így senkinek sem kell attól tartania, hogy a csapatkapitány nem lesz bevethető a Svájc elleni szombaton meccsen.

A bemelegítés közben felcsendült a hangszórókból a Nélküled, utána pedig Az éjjel soha nem érhet véget, a szurkolók pedig bulihangulatba kerültek, akárcsak a játékosok, akik nevetve végezték a gyakorlatokat a középkörében. A nevetésből aztán egy pillanatra menekülés lett, ugyanis hirtelen bekapcsolt a pálya locsolórendszere, a játékosok pedig rendesen kaptak a vízből, így mindenki futott, amerre látott. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, edzés, sajtónyilvános edzés, 2024.06.12.
Beindult a locsolórendszer a válogatott edzésén
Fotó: Mirkó István

A hangulat láthatón remek volt, azonban nem mindenki lehetett felhőtlenül boldog. Az Izrael elleni debreceni meccsen megsérült Callum Styles már a társaival tréningezett, azonban Nego Loïc a pálya másik felén egyedül végezte a tréninget a válogatott erőnléti edzőjével, így a 33 éves szélső szereplése továbbra is kérdéses a magyar csapat talán legfontosabb meccsén. 

Az edzés után a nemzeti csapat játékosai autogramokat osztogattak és szelfiztek a szurkolókkal. A legnagyobb érdeklődést ezúttal is Szoboszlai Dominik kapta. 

Úgy tűnik, Szoboszlai minden lépését figyeli egy biztonsági ember
Fotó: Göbölyös András - Origo

A Liverpool világsztárja rendesen állta a sarat, mindenkihez volt egy jó szava, senkit nem hagyott faképnél, aki rá volt kíváncsi. Külön érdekesség, hogy láthatóan a magyar válogatott csapatkapitánya mellett is van már egy kirendelt biztonsági ember, csak úgy mint a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi mellett Miamiban. 

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg az Eb-szereplését, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről