Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott szerdán este egy 75 perces nyílt edzéssel készül. A gyakorlásról az Origo a helyszínről tudósít majd, ugyanis a kedden este megérkezett a csapatunk Bad Wurzachba, amely szűk 50 kilométerre van Marco Rossi együttesének főhadiszállásától.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból. 

Kedden reggel kilenc órakor indultunk útnak két kollégámmal, Szabó Tamással és elismert fotóssal, Mirkó Istvánnal. A menetidőt nagyjából kilenc órásra kalkuláltuk, azonban az autó korántsem haladt olyan gyorsan, mint ahogy azt reméltük, nyilván a motor teljesítményét erőteljesen visszavetette a három utas és a közel 100 kilónyi csomag. 

Arra nem volt esélyünk, hogy Szoboszlai Dominik sajtótájékoztatójára odaérjünk, ezért úgy döntöttünk, hogy megállunk Münchenben és felvesszük az akkreditációs kártyáinkat az erre kijelölt ponton. Amikor megálltunk, kicsit megijedtünk, ugyanis délután öt órakor érkeztünk, az UEFA akkreditációs központja azonban csak este hatig volt nyitva, a bejárat előtt pedig 50 méteres sor állt. 

Szerencsére jól tettük, hogy maradtunk, mert a tökéletes szervezésnek hála tíz perc alatt elfogyott a sor, ez után ellenőrizték a személyazonosságunkat, ujjlenyomatot is vettek rólunk, majd miután mindent rendben találtak, megkaptuk az Európa-bajnokságra szóló akkreditációinkat. 

Este nyolc órakor érkeztük meg a szállásunkra, Bad Wurzachba, amely mintegy 50 kilométerre van a magyar válogatott főhadiszállásától. Itt egyelőre nem érezzük az Eb-hangulatot, mert bár a környezet festői, de magyar szót még nem sikerült elkapnunk és a környéken sem utal semmi arra, hogy itt napokon belül Európa-bajnokság kezdődik. 

Festői környezetben készül a válogatott az Európa-bajnokságra
Fotó: Göbölyös András - Origo

Persze, nincs is ezzel semmi baj. A magyar válogatott szakmai stábja is azért választotta ezt a helyszínt, mert a csapat így nyugodtan készülődhet a tornára. Szerdán délután viszont biztosan felpezsdül az élet, ugyan a magyar válogatott este hat órától nyilvános edzést tart Weiler im Allgäuban, a gyakorlásra pedig közel 600 magyar szurkolót várnak. 

A magyar csapatnak a Hotel Tannenhof Sport&Spa szállodában van a bázisa, Szoboszlai Dominikék edzőpályája pedig bő 600 méterre van, az edzésre így minden bizonnyal gyalog érkeznek majd, így akár néhány szurkoló el is kaphatja a mieink legjobbjait egy fotóra vagy csak szimpla pacsira. 

Sebastian Koch, Weiler-Simmerberg önkormányzatának turisztikai menedzsere elmondta, óriási az érdeklődés a magyar válogatott nyilvános edzése iránt. A belépők többségét iskolák, helyi klubok és önkéntesek között osztották szét.

Magyar fociválogatott, Európa-bajnokság
Szoboszlaiék érkezése felpezsdítette a várost
Fotó: Illyés Tibor

„A térség és az egész Weiler-Simmerberg abban bízik, hogy a magyarok látogatása fellendíti a város ismertségét. Biztosan profitálni fogunk az Európa-bajnokság és a magyar válogatott által generált figyelemből. 

Az is előnyünkre válik, hogy a magyar válogatott csapat csoportellenfele Németország lesz az Eb-n, és a német média is eljön Weilerbe a mérkőzés előtt. Reméljük, hogy egy-két magyarországi vendéget is üdvözölhetünk majd”

 - mondta Koch.

A magyar csapat nyilvános edzése szerdán este hat órakor kezdődik. A gyakorlásnak lesz egy különleges vendége is: Zeller Dóra, a női válogatott és a német Köln játékosa meglátogatja Marco Rossi együttesét az Európa-bajnokság előtt. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről