Vágólapra másolva!
Sztrájkkal fenyegetőznek az angol Premier League focistái, amennyiben a hazai és a nemzetközi szövetség nem talál megoldást az egyre zsúfoltabbá váló versenynaptár karcsúsítására.

Csütörtökön közös egyeztetést tartott a játékosok érdekvédelmi szervezete, a FIFPro és az angol focisták szakszervezete, a PFA, amelynek központi témája az egyre elviselhetetlenebbé váló európai versenynaptár volt. A találkozó súlyát jól mutatja, hogy azon nem csupán a játékosszervezetek vettek részt, de a világ két legjelentősebb bajnokságának, a Premier League-nek és a spanyol La Ligának az elnöke, Richard Masters és Javier Tebas is jelen volt. 

Manchester City, klubvilágbajnokság
A Manchester City játékosai ünnepelnek a 2023-as klub-vb megnyerése után
Fotó: AFP

A játékosok vezetői leszögezték, közös fellépésre van szükség, mert csak az adhat súlyt a követeléseiknek.

"Ez így nem mehet tovább. A játékosok már a határaikat feszegetik, az európai versenynaptár teljesen megtelt. Döntetünk kell: vagy megy tovább minden ugyanígy, vagy végre meghalljuk a játékosok szavát" - idézi a Vi.nl holland lap David Terrier-t, a FIFPro európai régiójának vezetőjét.

A helyzet ugyanis meglátásuk szerint csak egyre rosszabb lesz, különösen a nemzetközi porondon is szereplő topcsapatok számára. A következő szezontól a Bajnokok Ligája csoportkörében például hat helyett már nyolc meccs lesz, a csapatoknak az eddigi három helyett négyszer kell utazniuk. De még ennél is rosszabb a FIFA Klubvilágbajnokság átszervezése, 

ahol jövő nyáron már 32 csapat fog megmérkőzni egymással az Egyesült Államokban rendezett tornán.

Maheta Mahongo, a PFA elnöke nem tartja kizártnak, hogy a játékosok sztrájkba lépjenek, ha nem történnek változások, pláne, ha még rosszabb lesz a helyzet.

"Számomra ez elfogadhatatlan, szerintem máris sztrájkba kellene lépnünk!" - idéz egy harcias játékost a holland lap. Egy másik focista másik, érdekesebb irányból fogja meg a dolgot:

Persze, persze, rengeteg pénzt keresünk. De mit kezdjünk vele, ha nincs időnk elkölteni?

 - kesergett.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről