Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A barátaival focizott, amikor szívrohamot kapott és összeesett az 52-szeres válogatott Nabil Bentaleb, akit újra is kellett éleszteni.

Az 52-szeres (más források szerint 43-szoros) algériai válogatott focista, Nabil Bentaleb egy kispályás focimeccsen játszott a barátaival, amikor hirtelen szívrohamot kapott, összeesett, és a társai közbeavatkozásának köszönhetően maradt életben, akik segítettek újraéleszteni őt. Az RMC Sport úgy tudja, hogy a történtek után a Lille-i Egyetemi Kórházban mesterséges kómában tartották egy ideig, majd szerdán sikeres műtéten esett át, amely során szívritmus-szabályozó készüléket is kapott. 

Az algériai válogatott focista, Nabil Bentaleb, Lille
Szívrohamot kapott az algériai válogatott focista, Nabil Bentaleb, újra kellett éleszteni
Fotó: NurPhoto via AFP / Ibrahim Ezzat / NurPhoto

Az algériai válogatott focista, Nabil Bentalebnek korábban is voltak szívproblémái, azokkal mégis folytathatta a profi karrierjét

A csapata, a francia élvonalban szereplő Lille OSC eleinte csupán annyit közölt, hogy az algériai válogatott focista kórházba került, később viszont tájékoztattak arról, hogy a vizsgálatok megnyugtató eredményeket mutattak annak ellenére, hogy Bentalebnek már korábban is voltak szívproblémái (szívizom-gyulladást diagnosztizáltak nála régebben). 

A 29 éves játékos hamarosan már haza is térhet, de feltehetően így is be kell fejeznie a profi labdarúgó-pályafutását, 

ha az egészségügyi dokumentumait látva a Francia Labdarúgó-szövetség orvosi bizottsága így dönt.

A francia származású középpályás a profi karrierjét az angol első osztályban szereplő Tottenham Hotspur csapatában kezdte, később a német (jelenleg második vonalban játszó) Schalke 04 és az angol élvonalbeli Newcastle United klubjában is megfordult. Bentaleb a 2014-15-ös idényben Angol Ligakupa-döntőt játszott a Tottenham együttesével, a 2016-17-es idényben pedig az övé lett a Bundesliga-szezon legszebb gólja, amelyet a 7. fordulóban az FC Augsburg csapatának lőtt.

2022 elején a francia Angers játékosa lett, majd (már a szívizom-gyulladás ismeretében) tavaly nyáron Nabil Bentalebet leigazolta a Lille, ahol 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá, és amely csapatban a májusban befejezett szezon során összesen 34 tétmeccsen volt a pályán. 

Kapcsolódó cikkek

Mindent egy helyen az Eb-ről