Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében Spanyolország 2-1-re nyert Anglia ellen. Gareth Southgate csapatában Harry Kane nyújtotta az egyik leggyengébb teljesítményt a fináléban, az angol sajtó nem is kímélte a Bayern München sztárját a meccs után.

Az angol válogatott sorozatban a második Európa-bajnoki döntőjét veszítette el, és már 58 éve nem nyert világversenyt. Gareth Southgate együttese a németországi kontinenstorna fináléjában 2-1-re kikapott Spanyolországtól, a meccset pedig Harry Kane nem játszotta végig, ugyanis edzője már az 57. percben lecserélte. A 30 éves sztárcsatár három találatával ugyan társgólkirály lett a tornán, ám a legfontosabb mérkőzésen csődöt mondott, és összességében sem lehet azt állítani, hogy az ő tündökléséről szólt volna ez az Eb. 

20240714 Spain v England: Final - UEFA EURO 2024
Harry Kane-nek nagyon nem ment a játék a spanyolok elleni döntőben
Fotó: APA-PictureDesk via AFP

Harry Kane el van átkozva?

A Magyar Nemzet megírta, hogy az angol sajtó sem kímélte a csapatkapitányt, aki a 10-es skálán csak 4-es osztályzatot kapott, ráadásul továbbra sem nyert még egyetlen trófeát sem profi pályafutása során. 

Ennek kapcsán az angolok arról is írtak, hogy Kane el lehet átkozva, 

így ez is szerepet játszhat a nemzeti együttes sikertelenségében. A Bayern sztárja klubszinten már három kupadöntőt elbukott, míg a válogatottal két vesztes Eb-finálét mondhat magáénak. Az angol csapat sok más sztárjához hasonlóan Kane is látványosan szenvedett a torna jelentős részében, és nem tudott olyan extrát nyújtani, amivel megteremthette volna a különbséget. 

A gólerős csatár még csak 30 éves, így talán nem ez volt az utolsó Eb-je, ám az angolok szerint most volt a legjobb lehetősége rá, hogy végre trófeát nyerjen. A két év múlva sorra kerülő amerikai-kanadai-mexikói közös rendezésű világbajnokságon Kane akár újra csapatkapitányként vezetheti a válogatottat, de az angolok egyáltalán nem biztosak abban, hogy akkor erősebbek és esélyesebbek lesznek a végső győzelemre.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről