A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
Vágólapra másolva!
Az Argentin Labdarúgó Szövetség panaszt tett a nemzetközi szövetségnél (FIFA) a szerdán botrányos körülmények között zárult olimpiai nyitómérkőzésük miatt.

Az argentin válogatott a 15 percesre tervezett hosszabbítás során a 106. percben egyenlített, majd a szurkolók megdobálták a játékosokat, és a pályára berohanó nézők miatt félbeszakították a mérkőzést. Az olimpia szervezői a rendbontás kapcsán vizsgálatot indítottak.

A St. Étienne-i stadiont kiürítették, és sokáig nem volt egyértelmű, hogy a meccset csak félbeszakították vagy le is fújták, de a csapatok rövid bemelegítés után 120 perc elteltével visszatértek a pályára.

A játékvezető les miatt a videobíró segítségével érvénytelenítette az argentin egyenlítő gólt. Ezt követően zárt kapuk mögött további három percig zajlott a meccs, ami nem hozott változást.

Az argentinok gólját úgy vették el, hogy nekik erről senki nem szólt
Fotó: AFP/Arnaud Finistre

„Senki nem mondta nekünk, hogy Medina gólját vizsgálják. 

A mérkőzést a biztonság miatt függesztették fel. Nem szóltak nekünk a felülvizsgálatról, sőt, az olimpiai játékok hivatalos honlapja 2-2-re írta a mérkőzés végeredményét. A mérkőzést a biztonság miatt függesztették fel, a felülvizsgálatról egyetlen pillanatban sem beszéltek

– mondta a találkozó után Javier Mascherano, az argentin csapat szövetségi edzője, aki hangsúlyozta, hogy egy órával a találkozó félbeszakítása után tudta meg, hogy nem volt érvényes csapata egyenlítőgólja. 

Az argentin legenda a lefújás után valósággal őrjöngött, erre minden oka meg is volt, ugyanis kiderült az is, hogy az egyik játékosának, Thiago Almadának néhány holmiját ellopták a mérkőzést megelőző edzés közben. 

„Ami a pályán történt, az botrányos volt. 

Ez nem egy helyi torna, hanem az olimpiai. Hétszer állították meg a meccset a második félidőben, mert valaki éppen mindig befutott a pályára. A második vagy harmadik alkalommal döntést kell hozniuk. Hétszer léptek be a pályára a marokkói szurkolók

– tette hozzá az argentin csapat edzője, akinek a dühében még a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi is osztozott.

Messi tömör véleménye a történtekről
Fotó: leomessi@instagram

Az Inter Miami támadója a találkozó után közzétette egy történetet az Instagram-oldalán, amely mellé kitette egy zavart arcú emojit, mellé pedig azt írta, hogy: "hihetetlen"

Amikor a két csapat a mérkőzés előtt felsorakozott a pályán, a túlnyomórészt marokkói szurkolókból álló tömeg kifütyülte az argentin himnuszt.

Várható volt, hogy lesz némi reakció az argentin csapat franciaországi szereplése miatt, hiszen még mindig nem ülepedett le a vihar, amit az argentin válogatott középpályás, Enzo Fernandez idézett elő azzal, hogy a Copa Amércia megnyerése után közzétette azt a videót, amelyen látható, hogy ő és néhány csapattársa Kylian Mbappét és a francia válogatott játékosait gúnyolják. 

A marokkói szurkolók óriási botrányt csináltak
Fotó: AFP/Arnaud Finistre

Az eset után Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) rasszista és diszkriminatív dalnak nevezte azt, amit az argentinok kántáltak a Copa America-döntő után, ráadásul a Chelsea-ben futballozó Enzo Fernandez közösségi oldalát kikövették a francia klubtársai. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!