A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke csütörtökön, a Tusnádfürdőn zajló 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor sportteraszán elmondta, három év múlva tervezik átadni a labdarúgócsapat új stadionját.

Hétvégén már kezdődik az NB I-es bajnokság, az első körben az Újpest még a "régi" Szusza Ferenc Stadionban fogadja a vasárnap a Puskás Akadémiát, de hamarosan új otthona lehet a lila-fehéreknek. Ratatics Péter, az Újpest elnöke az FTC elnökével, Kubatov Gáborral vitázott volna, ám a Fradi-elnök erdélyi repülőjáratát törölték - írja a Magyar Nemzet.

Azt, hogy kell új stadion, senki sem vitatja. Ha pedig kell, akkor lesz is. Mikor? Három év múlva! Nagyjából egy év lesz a tervezés, és két év a kivitelezés, a 2027-es idény rajtjára tervezzük átadni. És hol lesz? Biztos, hogy Újpest közigazgatási határain belül. Az is lehet, hogy a jelenlegi stadion helyén, a Megyeri úton

– mondta Ratatics.

Ratatics Péter szerint hamarosan új stadionja lehet az Újpestnek
Fotó: ujpestfc.hu

Az tehát egyelőre nem biztos, hogy hol lesz az új stadion, de a szerdai szurkolói ankéton elhangzott, több okból is bajos lenne a jelenlegi helyen felépíteni a stadiont, hiszen a terjeszkedés behatárolt minden oldalról, ráadásul az építési munkálatok idején nem szeretnék ismét több idényen keresztül idegen pályán fogadni az ellenfeleket, így minden bizonnyal új helyszínen valósulhat meg a beruházás, noha a jelenlegi lokáció mellett szólnak a hagyományok.

Az illetékesek egyelőre vizsgálják a lehetőségeket, azonban az mindenképpen fő szempont az új helyszín kiválasztásánál, hogy kötöttpályás közlekedéssel elérhető legyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!