Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Copa América csoportkörének harmadik fordulójában Uruguay 1-0-ra nyert az Egyesült Államok ellen. A mérkőzés első félidejében Maximiliano Araujo súlyos sérülést szenvedett és hordágyon kellett levinni a pályáról.

A mérkőzés 23. percében az uruguayi játékos a levegőben ütközött saját csapattársával, Ronald Araujóval, valamint az ellenfél focistájával, Tim Reammel. A landolást követően borzasztóan ért földet, alaposan beverte a fejét és a nyaka is megrándult. 

Araujo csapattársai kétségbeesetten hívták az orvosokat, akik nyakmerevítőt helyeztek a 24 éves szélsőre, majd hordágyon vitték le a pályáról.

Az uruguayiak a mérkőzés után a közösségi médiában adtak ki közleményt a játékos állapotáról: "Maximiliano Araujo jól van, a fejsérülése miatt kellett lecserélni. A szükséges vizsgálatokat hamarosan elvégzik".

Az uruguayi válogatott a második félidőben Mathias Olivera góljának köszönhetően 1-0-ra nyert. Marcelo Bielsa csapata 9 ponttal, csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe a C jelű négyesből, míg az Egyesült Államok kiesett.

A találkozó nem múlt el botrány nélkül, a házigazda amerikaiak Kevin Ortega játékvezetőt okolták a kiesésükért, szerintük az ellenfél gólját lesállás előzte meg.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről