Vágólapra másolva!
Ha úgy alakul a németországi foci-Eb döntője, hogy hosszabbításra kerül a sor, akkor súlyos döntést kell meghoznia Luis de la Fuentének. Ugyanis csapata újdonsült tinisztárja, Lamine Yamal a németországi törvények értelmében 23 óra után már nem lehetne a pályán

Főhet a spanyol szövetség és a kapitány, Luis de la Fuente feje, hogy mi legyen Lamine Yamallal, ha hosszabbításba torkollik a spanyol-angol Eb-döntő vasárnap este. A berlini találkozó 21 órakor kezdődik, és tulajdonképpen még a rendes játékidő is átcsúszhat az este 11 utáni sávba. Ha pedig hosszabbításra, sőt, ha tizenegyesekre kerülne sor, akkor egész biztos, hogy bőven 23 óra után érne véget a meccs.

Spain v France: Semi-Final - UEFA EURO 2024
Lamine Yamal az Európa-bajnokság legnagyobb sztárja 
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

Márpedig, ha így lesz, akkor el kell gondolkodnia a spanyol szakvezetésnek, hogy mihez kezd Lamine Yamallal, a csapat údonsült, de szombaton is még csak 17 éves sztárjukkal, Lamine Yamallal, írja a Goal.com.

A spanyol szövetség már így is kapott 20 ezer eurós büntetést, amiért hagyták, hogy Yamal 23 óra után nyilatkozzon (szigorúan tolmács jelenlétével), most azonban egyenesen a német munkajogi törvényeket kellene áthágniuk, amelyek a legszigorúbban tiltják, hogy 18 éven aluliak 23 óra után dolgozzanak. Márpedig egy Eb-döntőben focizni, az bizony munkavégzés a javából. Amennyiben De la Fuente a hosszabbítás előtt nem cseréli le Yamalt, úgy a spanyol szövetségnek 30 ezer eurós (kb. 11,8 millió forint) büntetést kellene fizetnie.

Azonban lehet, hogy a spanyol szövetség vállalja ezt a kockázatot az Eb-elődöntőben lőtt csodagóljával az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzőjévé váló csodatiniért.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről