Vágólapra másolva!
Mint ismert, a spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elvesztő angol csapatot. A döntő után természetesen hatalmas ünneplés vette kezdetét, ami Spanyolországban is folytatódott. Az eseményen a showt Alvaro Morata csinálta, aki még a németek sztárjába is "belerúgott" közben egyet, így hergelve a szurkolókat.

Ki ne emlékezne rá, hogy a berlini fináléban a nem túl mozgalmas és izgalmas első félidő után a második legelején Nico Williams juttatta előnyhöz a spanyolokat. 

Celebrations for Spanish football team victory at EURO 2024, Alvaro Morata
Alvaro Morata kicsit túltolta az ünneplést
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Az angolok a csereként beállt Cole Palmer pontos lövésével a 73. percben egyenlítettek, a nyerőember viszont a spanyolok cserejátékosa, Mikel Oyarzabal lett, aki négy perccel a rendes játékidő vége előtt döntötte el az összecsapást.

Alvaro Morata nem kímélte Jamal Musialát

Az aranyérmek átvétele után megkezdődött az ünneplés, ami Spanyolországban is folytatódott, több tízezren osztották meg az élményt a focistákkal. A spanyolok támadója, Alvaro Morata konferálta fel a csapattársát, Dani Carvajalt, közben pedig még a németek sztárjáról, Jamal Musialáról is megemlékezett.

„A pitbull! Hol van Musiala? Jöjjön a világ legjobb jobbhátvédje…, Dani Carvajal!” – ordította Alvaro Morata a spanyol szurkolóknak.

Mint ismert, a negyeddöntőben a házigazda németeket búcsúztatták a későbbi győztes spanyolok, a hosszabbítás ráadásában, egészen pontosan a 125. percben Carvajal taktikai szabálytalanság után, Musiala lerántásáért kapta meg a második sárga lapját és jutott a kiállítás sorsára. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről