Vágólapra másolva!
Az al-Shabaab nevű szélsőséges iszlamista csoport a gyanú szerint egy autóba rejtett pokolgépet robbantott egy kávézó előtt Mogadishuban, Szomália fővárosban, miközben a focirajongók a 2024-es Európa-bajnokság döntőjét nézték. A hírek szerint legalább öt halálos áldozatot követelt a robbantás.

A zsúfolásig megtelt kávézóban nézték a Spanyolország-Anglia (2-1) Európa-bajnokság döntőjét, amikor egy robbanóanyaggal megrakott autó felrobbant – mondta Abdifitah Aden Hassa őrnagy, a szomáliai rendőrség szóvivője. 

Nagy pusztítást végzett a robbantás
Fotó: X

Hozzátette, hogy a halottak mellett a támadásban további 20 ember megsérült

 - írja az apnews.com.

Az interneten közzétett képeken - amelyek állítólag a helyszínről származnak - 

a kávézó előtt lángoló tűz látható a robbanás után. Az áldozatok többsége az utcán volt a robbanás idején - árulta el egy szemtanú.

"Egy autóba rejtett bombát robbantottak fel ma este a Top Coffee Restaurant előtt" - jelentette a Szomáliai Nemzeti Hírügynökség, akik hozzátették, a merényletet az Al-Kaidához kapcsolódó al-Shabaab dzsihadista csoport követte el.

Az AFP újságírója szerint tűzoltók, rendőrök és a mentők siettek a robbantás helyszínére. A rendőrség lezárta a területet, amely közel van a Villa Somalia néven ismert elnöki palotához, és a robbantás idején nagyon forgalmas volt.

Az al-Shabaab, az al-Kaida terrorszervezethez kötődő dzsihadista csoport a múltban számos robbantásos és egyéb támadást hajtott végre Mogadishuban és az ország más részein. A hírek szerint azonban Mogadishu többnyire békés volt az elmúlt hónapokban. Ezt a nyugalmat az törte meg, hogy szombaton öt, a radikális iszlám csoport harcosainak tartott rab halt meg egy tűzpárbajban, amikor megpróbáltak megszökni Mogadishu központi börtönéből. A börtönhatóságok szerint három őr meghalt és 18 megsebesült.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről