Vágólapra másolva!
Kedden este kilenc órától fogadta Podgoricában a Decic csapata a The New Saints együttesét a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. Az 1-1-gyel végződött találkozó után 4-1-s összesítéssel a walesi gárda mehetett tovább a második körbe, ahol a Ferencváros vár majd rájuk.

Talán a hazai együttes szurkolói is érezték a múlt héten történt sima, 3-0-s vereség után, hogy ez a párharc lényegében már lefutott, mert a 11 000 fős városi stadionban mindössze 1400 szurkoló buzdította a csapatokat a meccsen. 

Az első gólt a walesiek szerezték büntetőből a 43. percben, ezt követően a második félidő derekán egyenlítettek a montenegróiak, azonban többre nem futotta tőlük, így búcsúztak a további küzdelmektől.

 

Ferencváros
A Fradi szurkolói már jövő héten láthatják a csapatukat.
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Itthon kezd a Fradi

A 35-szörös magyar bajnok jövő kedden este 20.00-tól fogadja majd a Groupama Arénában a The New Saints csapatát, a visszavágóra pedig egy héttel később kerül sor Walesben. Nagyon fontos, hogy a Fradinak három kört kell teljesíteni a főtáblára kerüléshez. 

Egyébként a harmadik selejtezőkörre, amelyre augusztus első két hetében kerül sor, már jövő hétfőn, július 22-én sorsol az UEFA, így még a második körös találkozók előtt kiderül, melyik párharc győztese várhat a Fradira, ha túljutnak a walesi ellenfelükön.

A Bajnokok Ligája sorozatának menetrendje idén megújult, több csapattal és ebből adódóan több mérkőzéssel várj a szurkolókat, így egy főtáblára kerülés után szeptember közepétől 2025. január végéig mintegy nyolc csoportmeccsen bizonyíthatnak a résztvevők, négyet pályaválasztóként, négyet idegenben játszva. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről