A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Árverésre bocsátja az őt magát híressé tevő szaxofonját André Schnura, a július 14-én véget ér németországi foci-Eb egyik legnagyobb médiasztárja. Az akcióba a válogatott immár korábbi legendája, Toni Kroos is beszállt.

Néhány nap lefogása alatt Németország egyik legnagyobb sztárja lett André Schnura, aki szaxofonjátékával szórakoztatta a német csapat meccseire érkező szurkolókat. A még mindig meglehetősen titokzato Schnuráról annyit sikerült kideríteni, hogy 30-as évei elején jár, és nyár elejéig egy zeneiskolában dolgozott, ahonnan hat év után váratlanul kirúgták.

Jól használja ki a váratlanul jött népszerűséget:

Akkor találta ki, hogy fogja kedves hangszerét, egy retro német válogatott mezben kiáll a szurkolói zónák elé, és ott játssza az Eb focislágereit (Freed from Desire, Samba de Janeiro, Major Tom), illetve bármit, amit kérnek tőle. A videók villámgyorsan elkezdtek terjedni a neten, a szurkolók pedig rögtön petíciót indíottak, hogy kedvencük felléphessen a döntő előtt is.

Schnura jól lovagolta meg a hirtelen jött népszerűséget: az Instán már közel 800 ezer követője van, hamarosan indul A szerelem a válasz (Love is the Answer) nevet viselő turnéja, amelyen azonban már nem az Eb-sztár hangszeren fog játszani.

Azt ugyanis felajánlotta a válogatottól és az aktív futballtól a spanyoloktól elszenvedett negyeddöntős vereség (1-2) visszavonuló Toni Kroos alapítványának. A hangszert mindkét sztár aláírta, és augusztus 1-ig várják rá a liciteket, amelyek most 15 ezer eurónál járnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!