Vágólapra másolva!
A legaktívabb szurkolótáborral rendelkező csapat játékosa nyerte a közönségszavazást az Európa-bajnokság legszebb gólját illetően.

A török szurkolók lendültek nagyon bele a szavazásba, ugyanis Mert Müldür kapáslövését választották a legszebbnek az UEFA szavazásán. A Georgia elleni találat valóban nem volt kicsit, de az UEFA hivatalos listáján csak a hatodik helyezett volt.

Az UEFA bizottsága egy tízgólos listát állított össze, ezek közül lehetett választani. Az UEFA szakértői szerint Müldür gólja a hatodik legszebb volt, ezt a gólt egyébként még az első csoportkörben szerezte a grúzok elleni, 3-1-re megnyert meccsen.

A jobboldali védő mögött a spanyol Lamine Yamal franciák ellen szerzett gólja lett a második, míg a harmadik helyen is egy török gól, Arda Güler szintén grúzok ellen szerzett találata végzett.

Az UEFA hivatalos gólszépségversenyét Lamine Yamal nyerte, aki a franciák elleni elődöntőben szerzett bombagólt, ezzel egyébként 16 évesen és 362 naposan a legfiatalabb Eb-gólszerző lett.

Mögötte Jude Bellingham szlovákok elleni ollózós gólja végzett, Xherdan Shaqiri lett a második, aki a skótok elleni csoportmeccsen volt eredményes.

 

A további sorrend:

4. Nicolae Stanciu, román, az ukránok elleni gólja

5. Arda Güler

6. Mert Müldür

7. Fabián Ruiz, spanyol, a horvátok elleni gólja

8. Ollie Watkins, angol, a hollandok elleni gólja

9. Mattia Zaccagni, olasz, a horvátok elleni gólja

10. Xavi Simons, holland, az angolok elleni gólja

Az UEFA szakértői csapatát egyébként Fabio Capello, Ioan Lupescu, Michael O'Neill, David Moyes, Aljosa Asanovic, Rafael Benítez, Avram Grant, Packie Bonner, Frank de Boer, Ole Gunnar Solskjær, Aitor Karanka és Jean-Francois Domergue alkotta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!