Vágólapra másolva!
A francia futball jelenlegi legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé sietne a másodosztályban anyagi gondokkal küzdő SM Caen segítségére. Ezzel tovább hízna a családi üzleti érdekeltségeinek száma.

A francia foci jelenlegi ékköve Kylian Mbappé hiába szerepelt szörnyen a németországi Európa-bajnokságon - hat meccsen egy-egy góllal  és gólpasszal zárt -, mégis róla szólnak a hírek Franciaországban. Most már nem a madridi igazolása a téma, hanem az, hogy a 25 éves játékos komolyan beszállna a futballüzletbe.

Mbappé és családja ugyanis jelezte, hogy hajlandóak lennének a Ligue 2-ben szereplő SM Caent elhagyó többségi tulajdonos, az Oaktree Capital Management helyét átvenni.

Kylian Mbappé,
Kylian Mbappé némi töprengés után úgy döntött, övé lesz a Caen
Fotó: AFP

 Az amerikai cég, amely az olasz bajnok FC Internazionale többségi tulajdonosa is, már jelezte szándékát a Caen kisebbségi tulajdonosának, azt tanácsolva a kisebbségi tulajdonosnak, Pierre-Antoine Captonnak, hogy sürgősen nézzen új tulaj után.

Az RMC Sport információi szerint az Mbappé család az anya, Fayza Lamari révén már előrehaladott tárgyalásokat folytat a normandiai klubbal az Oaktree részesedésének átvételéről. Ezzel tovább bővülnének a család üzleti érdekeltségei, kezdve a játékosügynökségtől Kylian és testvére, Ethan tehetséggondozó programján át az Inspired by Kylian Mbappé alapítványig.

Mbappé egyébként nem véletlenül került képbe a Caennél. 11 éves korában, amikor először nézte meg a Real Madrid a Caen már szerette volna leigazolni, de miután kiestek az élvonalból és többszöri próbálkozás után sem tudott viszsajutni, le kellett mondani a tehetséges ifjú megszerzéséről, akiből így az AS Monaco csinált aranytojást tojó tyúkot (kakast). 

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről