Vágólapra másolva!
Bejelentette a visszavonulását a korábbi spanyol válogatott labdarúgó, Thiago Alcantara.

Az 1991-ben született Thiago Alcantara a Barcelona akadémiájának és a spanyol utánpótlásnak az egyik legtehetségesebb focistája volt. A katalánok felnőtt csapatával többek között négy spanyol bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját is nyert, mielőtt 2013-ban Pep Guardiola vezetőedző hívására a Bayern München játékosa lett. A német együttessel hét bajnoki cím és 2020-ban újabb BL-siker részese volt, de az ottani karrierje során is egyre többször sérülések hátráltatták őt. 2020 nyarán igazolt a Liverpool csapatához, ahol azonban Thiago még gyakrabban és még súlyosabban sérült meg, ennek következtében pedig vasárnap visszavonult.

RB Leipzig, Liverpool FC, Thiago Alcantara, Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik és a most visszavonult Thiago Alcantara egyszerre sosem tudott a pályán lenni a Liverpool csapatában, ám korábban, Szoboszlai lipcsei korszakában találkoztak egymás ellen
Fotó: HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Visszavonult a Barcelona, a Bayern München és a Liverpool korábbi spanyol válogatott játékosa, Thiago Alcantara

2023 tavaszán ismét megsérült, azóta pedig csupán egyetlen alkalommal lépett pályára tétmeccsen a liverpooli csapatban: idén februárban – abban az időszakban, amikor a posztjára tavaly nyáron igazolt Szoboszlai Dominik volt éppen sérült – Jürgen Klopp az Arsenal ellen 3-1-re elvesztett mérkőzésen, a 85. percben cserélte be, de Thiago bő ötpercnyi játék után újra megsérült.

Az idény végén lejárt a szerződése, amelyet nem hosszabbított meg a legutóbbi szezonban a Premier League-ben bronzérmet szerző klub, majd vasárnap 

a játékos ügynöke megerősítette, hogy a 46-szoros spanyol válogatott középpályás 33 évesen felhagy a profi futballal.

Thiago Alcantara összesen 98 meccsen játszott a Liverpoolban, 100-on a Barcelonában és 235-ön a Bayern Münchenben – írta meg a Magyar Nemzet. Klub- és nemzetközi pályafutása során 534 alkalommal lépett pályára, ezeken 50 gólt szerzett, összesen pedig 27 trófeát nyert.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!