Vágólapra másolva!
Luis de la Fuente, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jövőben elmaradhatna a hosszabbítás az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában, legalábbis a nyolcad- és negyeddöntőben.

A spanyol szakember annak ellenére van ezen a véleményen, hogy csapata a negyeddöntőben éppen a kétszer 15 perces hosszabbításban szerezte a győztes gólt a házigazda németek ellen. 

Mikel Merino góljával búcsúztatták a spanyolok a németeket
Fotó: AFP/Tobias Schwarz

Ezzel együtt Luis de la Fuente úgy gondolja, a játékosai sokkal frissebbek lennének, ha nem kellett volna 120 percet játszaniuk pénteken, amikor Mikel Merino a 119. percben fejelte tovább őket.

A négy negyeddöntő közül három hosszabbításba torkollott, kettőt pedig 11-es párbaj zárt le, az elődöntős csapatok közül egyedül a hollandoknak sikerült a rendes játékidőben kiharcolniuk a továbbjutást.

Az ilyen tornákon, mint az Eb, amely nagyon sokat kivesz a játékosokból, talán el lehetne törölni a hosszabbítást 

- mondta De la Fuente, aki hozzátette, hogy az elődöntőben és a döntőben maradhatna ez a lebonyolítás.

A spanyolok szövetségi kapitánya szerint ha az első két kieséses fordulóban döntetlen esetén egyből 11-esek következnének, az segítené a show-t, mert a játékosok sokkal frissebbek lennének, és a következő köröket jobb fizikai állapotban várhatnák.

Luis de la Fuente együttese a hosszabbításban nyert meg a németek elleni negyeddöntőt
Fotó: AFP/Miguel Medina

Ugyanakkor azt meg kell említeni, hogy ha eltörölnék a hosszabbítást, az a gyengébb képességű csapatokat segítené, mert akkor "csak" kilencven percet kellene kivédekezniük a 11-es párbaj előtt.

A párhuzamosan zajló dél-amerikai kontinensviadalon, a Copa Américán például csak a döntőben van hosszabbítás, ha szükség van rá. A korábbi fordulókban egyből 11-es rúgások következnek, ha döntetlen az eredmény.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről