A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A férfi labdarúgással kezdetét vette a 2024-es nyári olimpia, ám az Üzbegisztán-Spanyolország csoportmérkőzés kezdete előtt több száz szurkoló nem tudott idejében bejutni a párizsi Parc des Princes stadionba, így lemaradt a kezdésről.

A párizsi olimpia hivatalos megnyitója ugyancsak pénteken lesz, de a rögbi- és a labdarúgó-mérkőzések már szerdán elkezdődtek. Délután 15 órakor vette kezdetét Párizsban az Üzbegisztán–Spanyolország, Saint-Etienne-ben pedig az Argentína–Marokkó találkozó. A Paris Saint-Germain stadionjában az üzbég csapatkapitányt, Eldor Shomurodovot érte az a megtiszteltetés, hogy elvégezhette az első kezdőrúgást az olimpián, ám ezt sokan nem láthatták.

üzbég szurkolók olimpia
Több mint 150 üzbég szurkoló nem jutott be időben a párizsi Parc des Princes Stadionba
Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell

A francia Le Figaro információi szerint ugyanis hatalmas káosszal indult a torna, mivel a párizsi helyszínen öt perccel a kezdősípszó előtt még több száz szurkoló várt arra, hogy beengedjék a stadionba.

Anna Carreau újságíró szerint kevés információt kaptak a szervezőktől, hogy miért nehézkes a beengedés, de rajta kívül a stadionon kívül rekedt több újságíró is kritizálta a szervezést, mondván csak egy maroknyi rendőr ellenőrizte a szurkolókat a bejáratnál, ez pedig jelentősen lelassította a folyamatot, a hosszú sorok miatt pedig lehetetlen volt, hogy a szurkolók beérjenek a kezdésre.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!