Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Portugália-Szlovénia Eb-nyolcaddöntő hosszabbításában Cristiano Ronaldo tizenegyest rontott, majd elsírta magát, és a csapattársainak kellett vigasztalniuk. A történtek után a médiában kemény kritikával illették az ötszörös aranylabdást, az egyik TV-csatorna munkatársai szerint Ronaldo borzasztóan egoista és nárcisztikus.

A portugálok a rendes játékidőben nem bírtak Szlovéniával, így hosszabbításra kényszerültek. A ráadás első félidejében Diogo Jota kiharcolt egy tizenegyest, ám Cristiano Ronaldo lövését Jan Oblak kivédte. A kihagyott büntető után az ötszörös aranylabdás keservesen zokogott, a csapattársainak kellett vigasztalni és lelket önteni belé. A meccs végül tizenegyespárbajban dőlt el, Ronaldo is vállalt egy lövést és ezúttal már nem hibázott. A portugálok egyetlen büntetőt sem rontottak el, a szlovénok viszont az összeset, így Roberto Martinez csapata jutott be a negyeddöntőbe.

Portugal v Slovenia: Round of 16 - UEFA EURO 2024
Cristiano Ronaldóék végül 11-esekkel továbbjutottak
Fotó: NurPhoto via AFP/Ibrahim Ezzat/NurPhoto

Ronaldo egoista és nárcisztikus

A svéd TV4 csatorna munkatársait és szakértőit meglepte Ronaldo zokogása, ugyanis még egy félidő hátravolt a hosszabbításból és a kihagyott büntető ellenére Portugália nem állt kiesésre.

"Nagyon meglepődtem. A meccs még tartott, a hosszabbítás első félideje után a portugálok összegyűltek, hogy átbeszéljék a taktikát, de Ronaldo csak sírt és a fiataloknak kellett vigasztalniuk őt. 

Mindig is tudtam, hogy egoista és nárcisztikus, de hogy ilyen szinten, azt még én sem gondoltam

- mondta a svéd válogatott focista, Mikael Lustig.

"Az egész csapatnak Ronaldo megaegóját kell vigasztalnia. Soha nem láttam még ehhez hasonlót egyetlen sportágban sem, egyetlen sztárjátékos esetében sem" - tette hozzá Hasse Backe.

A portugálok az Európa-bajnokság pénteki negyeddöntőjében Franciaországgal találkoznak majd Hamburgban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről