Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A portugálok csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo a hosszabbításban tizenegyest rontott, majd sírva fakadt a térfélcserénél, de a tizenegyespárbajban újra odaállt a labda mögé, ekkor pedig már nem hibázott. A meccs után a jövőjéről is beszélt a portugál, aki elmondta, miért tört teljesen össze.

„Kemény volt, de ilyen a foci. Nagyon jól védekezett az ellenfél, erősek voltak, de Portugália nyert, mert jobban játszottunk, nekünk volt több helyzetünk, és megérdemelten jutottunk a legjobb nyolc közé. Megmutattuk, hogy még mindig játszani akarunk, élvezni a játékot, és örömet okozni a szurkolóknak, ennyi, ez az életünk” – mondta Cristiano Ronaldo a szlovének elleni meccs után a lefújást követően.

A portugálok 0-0-s rendes játékidő után tizenegyesekkel jutottak tovább.

Cristiano Ronaldo nem tudott uralkodni az érzésein
Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

„Szomorúság, majd hatalmas öröm a végén, ilyenekre képes a foci, hihetetlen pillanatokat éltünk át a meccsen. Előnyhöz juttathattam volna a csapatot, de nem sikerült, Oblak védett. 

Egész évben nem rontottam tizenegyest, de a amikor a legnagyobb szükség lett volna rá, akkor Oblak védeni tudott.

Szomorú és nagyon boldog vagyok egyszerre, de a legfontosabb, hogy fejlődünk, megérdemelte a csapat a sikert. Szlovénia szinte egész meccsen csak védekezett, hatalmas dicséret illeti a csapatot, főleg a kapusunkat, aki három hihetetlen védést is bemutatott” – mondta az ötszörös aranylabdás portugál, aki elmondta azt is, miért sírta el magát a kihagyott tizenegyes után.

„A legerősebb embereknek is vannak rosszabb napjaik, összetörtem és szomorú voltam, mert a csapatnak szüksége volt rám. Nem sikerült, később elmondom, később elmondom” – mondta a portugál, aki a kamerák előtt is elsírta magát.

„Nagyon kemény meccsünk lesz a franciák ellen, igazi háború. Nagyon sok energiát kaptunk ettől a meccstől, ebben a mezben pedig mindig a legjobbra törekszem. Ezt fogom tenni egész életemben. Soha nem féltem szembenézni a dolgokkal, soha nem adtam fel semmit” – mondta CR, aki annyit elárult, 

ez lesz az utolsó Európa-bajnoksága.

A portugálok csapatkapitánya a hosszabbításban tizenegyest hibázott, de a büntetőpárbajban betalált, ezzel ő lett a legidősebb, 39 évesen és 147 naposan, akinek ez sikerült.

A meccs hőse az a Diogo Costa lett, aki a szlovénok mindhárom tizenegyesét kivédte, ezzel őt választották a meccs legjobbjának.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről