Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint a Premier League-ből érkezhet egy középpályás a Real Madrid labdarúgócsapatához.

Toni Kroos májusban jelentette be, hogy a szezon végeztével befejezi a pályafutását. A német válogatott középpályás 2014-ben, a világbajnoki cím megnyerése után a Bayern München csapatától igazolt a spanyol Real Madridhoz, amellyel az elmúlt években öt Bajnokok Ligája-trófeát, öt klubvilágbajnokságot, három Európai Szuperkupát, négy spanyol bajnoki címet, egy Király Kupát és négy Spanyol Szuperkupát nyert meg. A hazai rendezésű Európa-bajnokság negyeddöntőjében, pénteken lejátszotta az utolsó meccsét a német válogatottban is, Kroos ezzel végleg visszavonult a profi futballtól – a hírek szerint azonban a Real Madrid máris kiszemelte az utódját a Newcastle Unitedban játszó Bruno Guimaraes személyében.

Bruno Guimaraes, Newcastle, Toni Kroos, Real Madrid
A Newcastle középpályása, Bruno Guimaraes pótolhatja Toni Kroost a Real Madridnál
Fotó: Martin KEEP / AFP

Bruno Guimaraes lehet Toni Kroos utódja a Real Madrid csapatánál

A Premier League-ben szereplő Newcastle United 26 éves, 28-szoros brazil válogatott játékosa, Bruno Guimaraes már az elmúlt években is a Real Madrid kiszemeltjei között szerepelt, spanyol sajtóértesülések szerint azonban – Luka Modric hiába marad még – Toni Kroos távozásával most még inkább szeretné megszerezni őt a klub. A Szarkákhoz 2028 nyaráig szóló szerződés köti Guimaraest, ám eddig 120 millió euróért egy záradék értelmében le lehetett volna őt igazolni. Annak az időszaknak azonban vége, a záradék már nincs érvényben, így a Newcastle-ön múlik, hogy eladják-e a focistát, és ha igen, mennyiért.

Sajtóhírek szerint nehezen engednék el a brazil középpályást, Eddie Howe vezetőedző is ragaszkodna hozzá, ám a Real-elnök Florentino Pérez minden bizonnyal képes olyan ajánlatot tenni, amire már nem mond nemet a Premier League-csapat.

Bruno Guimaraes 2022-ben érkezett Newcastle-be a francia Olympique Lyon együttesétől, azóta pedig az angol labdarúgó-bajnokság egyik legjobb középpályásává vált: eddigi 86 PL-meccsén 16 gól mellett 14 gólpasszt jegyzett.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről