Vágólapra másolva!
Első barátságos meccsén lépett pályára a Liverpool az új menedzser, Arne Slot vezetésével, de nem sikerült túl jól a bemutatkozás.

1-0-ra kapott ki a másodosztályú Preston North End csapatától a Liverpool, amely az edzőközpontjában, zárt kapuk mögött fogadta ellenfelét. Arne Slot a Preston elleni nem hivatalos meccsen sok fiatalt pályára küldött, de ott volt a kezdőben Mohamed Szalah is, aki 45 percet kapott, de az edző nagyon sokat cserélt, összesen 25 játékos kapott lehetőséget.

Szoboszlai Dominik kezdő volt a meccsen
Fotó: x.com/LFC

A meccs amolyan felvezető volt, mielőtt a csapat kedden az Egyesült Államok felé venné az irányt, ahol a Real Betis, az Arsenal és a Manchester United ellen is pályára lép majd.

A meccsen lehetőséget kapott a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is, aki mindössze 33 percet kapott, de ez nem is csoda, hiszen az Európa-bajnokság után csak késve kezdhette el a felkészülést a csapattal, de a szintén Eb-résztvevő Andy Robertson például még nem kapott szerepet. Az állandó szereplők közül Conor Bradley, Jarell Quansah, Kosztasz Cimikasz, Curtis Jones, Harvey Elliott és Endo kapott több-kevesebb lehetőséget.

Az Európa-bajnokságon és a Copa Américán szerepelt játékosok közül még 11-en nem kezdték el a felkészülést a csapattal, ők nem is voltak ott a meccskeretben.

A Liverpool Preston elleni felállása: Jaros (Davies 46); Bradley (Stephenson 46), Van den Berg (Nallo 46), Quansah (Phillips 46), Cimikas (Chambers 46 (Beck 75)); Jones (Bajcetic 46), Elliott (Morton 46), Szoboszlai (Endo 33 (Nyoni 75)); Doak (Koumas 46 (Blair 75)), Sz alah (Gordon 46), Carvalho (McConnell 46).

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!