A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában az újonc Győr hazai pályán 3-0-ra kikapott a Debrecen csapatától.

A hajdúsági csapat ezzel a meccsel kezdte az NB I-es szezont, mivel az első fordulóra kiírt, címvédő Ferencváros elleni találkozóját elhalasztotta a városban rendezett fesztivál miatt.
   
Az első félidőben a hazaiak birtokolták kevesebbet a labdát, ennek ellenére a kapura ők voltak veszélyesebbek, de a szünetig egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie. Érdekes, ritkán látható jelenetből azonban így sem volt hiány, a 38. percben ugyanis a debreceniek kapuján lévő hálót kellett megjavítani, mert a bal felső saroknál elengedett. A létrával érkező pályamunkásnak egy perc alatt sikerült rögtönzött megoldással a kapuvashoz rögzítenie a hálót, így rövid kényszerszünet után folytatódhatott a játék.


A fordulás után aztán öt perc alatt kétszer volt eredményes a vendégegyüttes, ami hidegzuhanyként hatott a hazai szurkolókra: előbb Domingues használta ki Ruisz kapus rossz helyezkedését, majd Dzsudzsák nagyszerű beadását bólintotta a kapuba Bárány. Innentől kezdve a hajdúságiak átadták a kezdeményezés lehetőségét a Győrnek, berendezkedtek az állás megőrzése céljából a biztos védekezésre, majd öt perccel a vége előtt a csapatban ezen a meccsen bemutatkozó, csereként beállt Silue góljával végleg eldöntötték a három pont sorsát.

A győriek egyelőre két vereségnél tartanak, a nyitókörben a szintén újonc Nyíregyháza vendégeként kaptak ki 2-1-re.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
ETO FC Győr-Debreceni VSC 0-3 (0-0)
Győr, 4000 néző, v.: Bognár
ETO FC Győr: Ruisz - Vera, Bitri, Boldor, Csontos - Anton (Bánáti, 64.), Tóth R. (Lukic, 81.) - Gavric (Diarra, 64.), Skvarka, Bumba - Krivokapic (Farkas B., a szünetben)
Debreceni VSC: Megyeri - Stojkovic, Lagator, Pellumbi, Ferenczi - Ojediran, Szűcs - Vajda (Szécsi, 71.), Dzsudzsák (Dreskovic, 77.), Domingues (Sagojan, 86.) - Bárány (Silue, 77.)
gólszerzők: Domingues (55.), Bárány (60.), Silue (85.)
sárga lap: Lagator (47.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!