Vágólapra másolva!
A holland rendőrség a jelenleg is zajló sztrájk miatt nem hajlandó biztosítani a futballbajnokság vasárnapra tervezett örökrangadóját a Feyenoord és az Ajax között.

A NOS tévécsatorna beszámolója szerint korábban is előfordult már, hogy rendőri jelenlét nélkül rendeztek Hollandiában labdarúgó-mérkőzéseket, de azok mindegyike alacsony kockázatú volt, míg a rotterdami és az amszterdami élcsapatok találkozóját évek óta szurkolói összecsapások kísérik - írja az MTI. 

Feyenoord és az Ajax
Nem lesznek rendőrök a Feyenoord-Ajax-rangadón
Fotó: ROBIN UTRECHT / ANP MAG / ANP via AFP

A szélsőséges drukkerek annak dacára is rendre "megtalálták" egymást, hogy a mindenkori vendégcsapat hívei hosszú ideje nem látogathatják a rivális gárda mérkőzéseit. Az Ajax-szurkolók éppen a múltbéli incidensek miatt, ki vannak tiltva az e hétvégi rotterdami meccsről is, ám ez nem garancia a békés kimenetelre.

Legutóbb tavaly szeptemberben voltak zavargások Amszterdamban, miután az akkori Ajax-Feyenoord-találkozó félbeszakadt, mert petárdát dobtak a pályára. Akkor tizenöt embert letartóztattak, két rendőr pedig megsebesült. 

A Feyenoord a mostani rangadó előtt már bejelentette, hogy hálókat szerelnek fel, nehogy idegen tárgyak kerüljenek a pályára.

A holland rendőrök jelenleg is tartó sztrájkjának célja annak elérése, hogy a kormányzat "tisztességes korengedményes nyugdíjrendszert" vezessen be náluk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!