Vágólapra másolva!
Harry Kane, a Bayern München angol támadója kedd este a müncheni Allianz Aréna múzeumában átvette a 2023/2024-es szezon legjobb európai góllövőjének járó Aranycipőt.

Az angol válogatott 31 éves csatára a Bundesliga előző szezonjában 32 bajnokin 36 gólt szerzett. A díjat az Európa vezető sportlapjait - köztük a Nemzeti Sportot - tömörítő Európai Sport Média adta át.

Kane minden sorozatot tekintve 45 gólt lőtt, de első müncheni idényében nem tudott csapatával trófeát nyerni, így még mindig nincs jelentősebb kupája.

„Ez egy olyan díj, amire nagyon büszke vagyok” – mondta Kane, aki Gerd Müller és Robert Lewandowski után a harmadik Bayern München-futballista lett, aki elnyerte a rangos elismerést.

Bayern goalscorer Kane receives "Golden Boot"
Harry Kane megkapta az előző szezonért járó Aranycipőt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az angol támadó felidézte, hogy az előző szezonban minden mérkőzés után felhozták neki, hogy akár megdöntheti Lewandowski 41 gólos idényét, melyet a 2020/2021-es szezonban ért el, úgyhogy teljesen képben volt e tekintetben. Ugyanakkor az utolsó két mérkőzést hátsérülés miatt kihagyta, így végül nem tudott közelebb kerülni.

Nagy lépés volt a Bayern Münchenhez szerződni, egyike életem legjobb döntéseinek. Úgy szeretném folytatni, mint az előző szezonban, ugyanannyi vagy akár több gólt szerezni, de a legfontosabb az, hogy címeket nyerjünk” 

– tette hozzá az angol válogatott támadó, aki a Bundesliga első fordulójában két gólpasszt adott a Wolfsburg ellen 3-2-re megnyert mérkőzésen. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!