A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nagy Antal szerint nem csak edző, de igazi menedzser, barát, apa volt Komora Imre.

84 éves korában elhunyt Komora Imre. Futballistaként többek között olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt (mindkettő 1964-ben), edzőként a Honvéddal sorozatban megnyert három bajnoki címig (1984, 1985, 1986), kupagyőzelemig, majd szövetségi kapitányi kinevezésig vitte. Komora személyiségéről sokat mond, hogy egykori csapatkapitánya, a kispestiek négyszeres bajnoka, Nagy Antal miként nyilatkozott róla.

Másfél hete, a Bozsik Arénában még az éppen Komora Imre vezette 1984-es bajnokcsapat tagjait ünnepelték a Honvéd-szurkolók a siker 40. évfordulóján. Nagy Antalék hajdani edzője azonban akkor már nem lehetett a társaságukban.

Komora Imre 84 éves volt
Fotó: Hajdú D. András - Origo

"Hogy felmerült-e közöttünk akkor a neve? Hát persze, mindig felmerül, ahányszor csak találkozunk. Természetesen akkor is, mint mindig, szerettük volna, hogy ott legyen velünk, de akkor már sajnos nem volt olyan állapotban. Legutóbb két évvel ezelőtt, a decemberenként szokásos összejövetelünkre jött el, és remekül érezte magát közöttünk, nagyokat kacagott. Nagyon mélyen megérintett a halála. Nagy veszteség az egész magyar labdarúgásnak, de különösen nekünk, a Honvéd-családnak" – mondta el a 32-szeres válogatott Nagy Antal a Ripostnak.

Játékosként és edzőként is nagy sikereket ért el, és mindig, mindenhol központi figura volt. Nem csak játékos és edző viszony volt köztünk, de amennyire lehet, már-már apa-fiúi, illetve baráti viszonyt is ápoltunk. Megbeszéltünk sok mindent, hülyeségeket éppen úgy, mint komoly dolgokat. Igazi vezér volt, akár a munkáról, akár az ünneplésről volt szó, mindenben az élen járt. Már akkoriban egy jó értelemben vett menedzser volt, amit lehetett, kijárt a csapat érdekében, de ennek megvolt az ára is:  hajthatatlan egyéniség volt, az eredmény számára mindenek felett számított. Nagy űrt hagy maga után.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!