Vágólapra másolva!
A Paks 3-0-ra kapott ki a cseh Mladá Boleslav együttesétől a Konferencia-liga playoff-körének visszavágóján, így az odavágón elért 2-2-s döntetlen után most elmaradt a csoda, és nem jutott főtáblára a magyar csapat.

A kupagyőztes paksiak a cseh Mladá Boleslav vendégeként sokáig eseménytelen mérkőzést játszottak, majd egy öngóllal hátrányba kerültek, ám a csereként pályára lépett, gólt szerző és gólpasszt adó Böde Dánielnek köszönhetően egészen a 97. percig vezettek, amikor a hazaiak egy gyönyörű szabadrúgással egyenlítettek (2-2). 

Paks, Mladá Boleslav
A Paks az első meccsen jól játszott a Mladá Boleslav otthonában
Fotó: Mladá Boleslav 

A paksiakra nehéz feladat várt előzetesen a visszavágón is. Bognár György vezetőedző munkáját ráadásul nehezíti, hogy nem számíthatott az első felvonás hajrájában kiállított Lenzsér Bencére. Érdekesség, hogy David Holobuek vezetőedzőt a meccs előtt pár nappal rúgti ki a cseh csapat, a helyét a svéd Andreas Brännström vette át, aki legutóbb az AIK-t irányította hazájában.

Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a hangulatra nem lesz majd panasz, ugyanis a hétfő délutáni pénztárnyitást követően rekord gyorsasággal leltek gazdára a belépők, így közel ötezren szurkolhattak élőben a magyar csapatnak. 

Ilyen előzmények után a Paks a Simon B.  Ötvös, Kinyik, Vas - Mezei, Szabó J., Vécsei, Papp K., Osváth - Haraszti - Tóth kezdőcsapattal vágott neki a mérkőzésnek. 

Csak helyzetek az első félidőben

Jól kezdte a meccset a magyar csapat, Vécsei lövése után már a 3. percben nagyot kellett védenie Trmalnak. Pillanatokkal később Osváth jobb oldali beadása volt veszélyes, de Tóth elől utolsó pillanatban menteni tudtak a védők. A Mladá Boleslav erejéből csak a védekezésre futotta, szerencsére semmi veszélyt nem jelentett az ellenfél a meccs első szakaszában. A 13. percig kellett várni az első cseh próbálkozásra, de Ladra lövését könnyedén védte Simon. 

A 18. percben aztán a semmiből szerezhetett volna vezetést a cseh együttes, Jawo fejelhetett tíz méterről, de a léc alá tartó labdát nagy bravúrral védte Simon. Pillanatokkal később Haraszti éles szögből válaszolt, de a kapus védte a rövid sarkot, így továbbra sem volt gól. A 23. percben Haraszti végezhetett el jó helyről szabadrúgást, de a labda elakadt a sorfalban. A 28. percben ismét Haraszti előtt adódott jó lehetőség, de 12 méterről kapu fölé bombázott. 

Ezt követően is folyamatosan jöttek a paksi lövések, de Trmal magabiztos volt. A 37. percben a csehek is villantak, de Kusej lapos lövése okozott riadalmat, de szerencsére elment a bal kapufa mellett, középen pedig senki nem tudott beleérni. 

A félidő hajráját nagyon megnyomta a Paks, de a Mladá megúszta ezeket a perceket is, így 0-0-s döntetlennel mentek a csapatok a szünetre. 

Paksi FC - FK Mladá Boleslav
Osváth Attila, a Paks (j) és Jakub Fulnek, a cseh FK Mladá Boleslav játékosa a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőkörében játszott Paksi FC - FK Mladá Boleslav mérkőzésen
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Két gyors góllal sokkolt a Mladá Boleslav

A második játékrész egy Vidra lövéssel indult, ez még Simon védeni tudta. 

A 48. percben azonban már ő is tehetetlen volt, Jawo két szép csel után hatalmas gólt lőtt 18 méterről a bal felsőbe (0-1). 

A Paks szinte azonnal egyenlíthetett volna, de Osváth hiába került ziccerbe, 15 méterről kapu mellé lőtt senkitől sem zavartatva a kapussal szemben. 

Az 55. percben pedig már kétgólos volt a Mladá előnye, Ladra bal oldali szabadrúgása után éppen a lesvonalról kibújó Kralik fejelte a kapuba (0-2). 

A folytatásra többek között Böde Dániel is beállt a Paksba, a magyar csapat ment előre becsülettel, de a cseh kontrákban is végig ott volt a veszély, több alkalommal is csak Simon bravúrja mentette meg a magyar együttest attól, hogy ne záruljon le végérvényesen a meccs. Húsz perccel a vége előtt még mindig kétgólos előnyben volt a Boleslav, vészesen fogyott az idő a Paks szempontjából. 

A folyamatos cserék miatt nem igazán volt ez követően folyamatos játék, aminek a csehek örülhettek. A 83. percben Silye beadása okozott veszélyt, majd nem sokkal kséőbb Böde fejese, ezekben a percekben a Paks nyomás alatt tartotta a Mladát. Hiába tett meg azonban mindent a Paks, a végén egy kontra végén még Pulkrab is eredményes tudott lenni, így ez első meccsen elért 2-2-s döntetlen után hazai pályán 3-0-ra kapott ki és búcsúzott a Konferencia-ligától. 

Konferencia-liga, selejtező, playoff, visszavágó
Paksi FC-Mladá Boleslav 0-3 (0-0)
Gólszerzők.: Jawo (48.), Kralik (55.), Pulkrab (92.)
sárga lap: Ötvös (54.), illetve Trmal (81.), Pulkrab (85.), Suchy (88.)

Paksi FC: Simon - Ötvös, Kinyik, Vas - Osváth, Vécsei (Balogh, 68.), Papp, Mezei (Böde, 57.), Szabó J. (Szabó B., 76.) - Haraszti (Silye, 57.) - Tóth
Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Kral, Kralik, Fulnek (Kadlec, 78.) - Sakala (Donat, 90.), Suchy - Jawo (Langhamer, 64.), Vydra, Kusej (Pulkrab, 78.) - Ladra (Matejovsky, 90.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!