Vágólapra másolva!
Öt magyar konzul is jelen lesz a Borac Banja Luka - Ferencváros futballmérkőzés helyszínén csütörtökön Bosznia-Hercegovinában, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, a meccs reggelén Budapesten.

A tárcavezető arról számolt be, mielőtt útnak indult volna Brüsszelbe, hogy a Ferencváros sorsdöntő mérkőzésen lép pályára a Banja Luka-i stadionban, ahol eldől, hogy a magyar bajnok az Európa Ligában vagy a Konferencia Ligában fogja folytatni "remélhetőleg hosszú menetelését".

Tájékoztatása szerint a csapatot 320 magyar szurkoló a helyszínen fogja támogatni, ennyi jegyet adtak el a vendégszektorba, és a legtöbben autóbusszal, szervezett módon érkeznek majd.

A nap folyamán öt konzulunk teljesít szolgálatot, segítve a ferencvárosi szurkolókat. Három konzulunk három olyan határátkelőhelyen lesz jelen, ahol várhatóan a ferencvárosi szurkolók megérkeznek majd Bosznia-Hercegovinába: Bród, Ógradiska és Svilaj határátkelőhelyein segítik az átkelést. Két konzulunk pedig a helyszínen, a stadionban fog segíteni az ügyes-bajos dolgok intézésében

 - mondta.

Fradi-drukkerek a Borac elleni első meccsen a Groupama Arénában
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

Szijjártó Péter arra is kitért, hogy a konzulok reggel 8 órától vannak szolgálatban a határátkelőhelyeken, a hazafelé tartó szurkolókat pedig 23 órától fogják ugyanott segíteni.

Hozzátette: ügyeleti telefonszám működik most is, ezt hívhatják baj esetén: +36 30 387 0636.

A tárcavezető elmondta azt is, hogy "a ferencvárosi szurkolók előőrsei már megérkezhettek Banja Lukába, erre enged következtetni az a nagykövetségünkre befutott rendőri jelentés, amely úgy szól, hogy feltételezhetően a mérkőzésre érkezett ferencvárosi szurkolók keveredhettek verekedésbe, valószínűleg a helyi csapat drukkereivel az éjszaka folyamán".

Rámutatott, velük a helyi rendőrség reggel veszi fel a kommunikációt a magyar fél által biztosított tolmács segítségével.
"Reméljük, hogy azért kevesebb ilyen hírről tudjuk majd önöket tudósítani a következő órákban, sokkal inkább majd este a Ferencváros góljairól kell beszámolni" - fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!