A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A 16-szoros magyar válogatott Holender Filipet a másodosztályú Vasas FC kölcsönadta a Fehérvár FC labdarúgócsapatának.

Az angyalföldi klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 30 éves szélső kölcsönszerződése az idény végéig szól.

A magyar-szerb kettős állampolgárságú Holender a szülővárosában, Kragujevacban kezdett futballozni, majd 2009-ben került a kispesti Magyar Futball Akadémiára. Az NB I-ben 2013 tavaszán mutatkozott be a Budapest Honvédban, amellyel 2017-ben bajnok, a 2018/19-es szezonban pedig 16 találattal gólkirály lett Davide Lanzafaméval holtversenyben.

Filip Holender
Fehérvárra igazolt a magyar válogatott Filip Holender
Fotó: fehervarfc.hu

Ezt követően a svájci FC Lugano és a szerb Partizan Beograd színeiben futballozott, utóbbival két bajnoki- és egy kupa ezüstöt nyert. Ezt követően 2022 nyarán visszatért Magyarországra és az elmúlt két évben a Vasast erősítette. Az angyalföldiek színeiben azóta minden sorozatot figyelembe véve 68 alkalommal lépett pályára és 14 gólt szerzett. Holender az idei szezonban még nem lépett pályára, miután az előző idény végén súlyos eltiltást kapott, amiből három meccset áthozott a mostani idényre.

A magyar válogatottban 2018 novemberében mutatkozott be, eddig 16 mérkőzésen egy gólt szerzett.

A Konferencia-selejtezőjében is érdekelt Fehérvár az új vezetőedző, Pető Tamás irányításával még veretlen, ugyanis a nemzetközi kupasorozatot is figyelembe véve két-két győzelem és döntetlen a mérlege a mostani idényben, az NB I-ben pedig a jelenleg a harmadik helyen áll.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!