A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország | Magyarország
12:20Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNLévai Zoltán
12:20BirkózásZoltan Levai-Burhan Akbudak
HUNMagyarország | Magyarország
12:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
14:00Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest a hivatalos honlapján tudatta, hogy a tízszeres magyar válogatott Csoboth Kevin a svájci élvonalban szereplő St. Gallen csapatában folytatja pályafutását.

A 24 éves támadó 2028-ig szóló megállapodást írt alá új csapatával, amely jelenleg a negyedik helyen áll a svájci bajnokságban és a Konferencialigában a lengyel Slask Wroclaw ellen lép majd pályára. A korábban a portugál Benfica korosztályos csapataiban is megfordult Csoboth 2022 nyarán Fehérvárról igazolt az Újpesthez, amelynek színeiben 65 meccsen 13 gólt szerzett és 11 gólpasszt is adott.

A magyar válogatott Csoboth Kevin Svájcban folytatja a pályafutását
Fotó: AFP/Miguel Medina

Kevin távozása nem pénzkérdés volt, hanem egy személyes döntés.

 Ő úgy érezte, váltania kell ahhoz, hogy még magasabb szinten tudja folytatni a pályafutását, mi pedig a magyar labdarúgás és a magyar válogatott érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk, nem gördítünk akadályt a távozása elé. Kevinért már több mint egy éve is érkezett komoly ajánlat, ám ő a kiemelkedő fizetés és a külföldi karrier helyett akkor úgy döntött, marad és segíti a klubot a bennmaradás kiharcolásában. Ezt és minden mást, amit az Újpestért tett köszönünk neki! Óriási büszkeség, hogy 60 év és Bene Ferenc után újra újpesti gólszerzőt ünnepelt az egész ország egy Európa-bajnokságon. A búcsú reméljük, hogy nem végleges és látjuk még Csoboth Kevint lila-fehérben. Most azonban nem tehetünk mást, mint hogy sok sikert kívánjunk neki, hogy elérje mindazt a labdarúgásban, amire hivatott!" – mondta el az Újpest FC elnöke, Ratatics Péter a klub honlapján.

"Szeretném megköszönni az Újpest FC vezetőségének a korrekt hozzáállást az átigazolásom kapcsán. Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, hiszen még szinte gyerekként érkeztem, most pedig válogatott játékosként távozom. Mégis nyugodt vagyok, mert kizártnak tartom, hogy olyan helyzetbe kerüljön a klub, mint amilyenben akkor volt, amikor visszautasítottam egy komoly ajánlatot, és inkább maradtam segíteni. 

Szeretném megköszönni a szurkolóknak is, hogy mindössze öt perc NBI-es rutin mellett is megadták nekem a bizalmat, és támogattak abban, hogy a bajnokságban, sőt a válogatottban is le tudtam tenni a névjegyem. Örökre a szívemben maradtok, boldogan fogok visszagondolni az itt töltött évekre.

 A közös utunk most véget ért, de remélem, magamra húzhatom még az Újpest mezét!" – búcsúzott az Újpesttől Csoboth, aki a hétvégi Paks elleni bajnokin sem került be a meccskeretbe.

Csoboth pályafutása eddigi legemlékezetesebb gólját a magyar válogatottban szerezte, amikor a Skócia elleni Európa-bajnokságon a 101. percben megszerezte a győztes találatot.

Kedd délelőtt a St. Gallen is megerősítette Csoboth érkezését a hivatalos honlapján, a közösségi médiában megosztott posztban pedig magyarul köszöntette a 24 éves támadót.

Kevin gyors, fordulékony és gólérzékeny futballista, aki több helyen is bevethető elöl. Fiatal kora ellenére rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, és örülünk, hogy bennünket választott"

 - jelentette ki Roger Stilz sportigazgató.

Az 1879-ben alapított St. Gallen a legrégebbi svájci futballklub, de csak két bajnoki címet (1904, 2000) és egy Svájci Kupát (1969) nyert. A 2000-es években kétszer kiesett a másodosztályba, de az utóbbi tíz évben stabilizálta helyét az élvonalban. Hazai meccseit az 19 694 férőhelyes Kybunpark Stadionban vívja.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!