Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Sportdöntőbíróság négy évre eltiltotta a Bundesliga 2-ben szereplő Hamburger SV horvát korosztályos válogatott hátvédjét, miután egy vitatott vizsgálati eljárással EPO-t mutattak ki a szervezetében.

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) súlyos, négy évre szóló eltiltást szabott ki a horvát korosztályos válogatott játékosra, Mario Vuskovicra. A Hamburger SV középső védőjének szervezetében 2022 novemberében mutatták ki a vérdoppingnak is nevezett EPO nyomait, majd 2023-ban a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) visszamenőlegesen két évre eltiltotta.

A 22 éves focista tagadta, hogy doppingolt volna, ezért fellebbezett az ítélet ellen, csakhogy így tett a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) és a német doppingellenes szövetség is, akik súlyosbításért folyamodtak a másodfokú szervhez. Ekkor került az ügy a CAS elé, amelyik végül nagyon szigorú, négy éves eltiltást szabott ki.

Az ügynek azonban lett egy váratlan folyománya, ugyanis Vuskovic és ügyvédei a mai napig vitatják a WADA által használt EPO-teszt alkalmasságát, ami több szakértő szerint is nem ritkán hoz fals eredményt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!