Vágólapra másolva!
Az újonc Nyíregyháza az új stadionjában rendezett első találkozón 2-0 után három gólt kapott, végül 3-3-ra zárt a Fehérvár együttese ellen, a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának egyetlen, vasárnapi mérkőzésén.

Majdnem tíz év után rendezhetett ismét NB I-es mérkőzést Nyíregyháza, miután vasárnap a Fehérvárt már a több mint 8000 férőhelyes Nyíregyházi Városi Stadionban fogadhatta a Spartacus.

Nyíregyházi Városi Stadion, Nyíregyháza Spartacus, OTP Bank Liga, NB I
A Nyíregyházi Városi Stadion készen állt, a Nyíregyháza Spartacus itt fogadhatta a Fehérvárt NB I-es meccsen
Fotó: Magyar Építők

A Nyíregyháza Spartacus 40 perc után már 2-0-ra vezetett a Fehérvár ellen

Az aréna teljesen megtelt, a szurkolók pedig hamar örülhettek is, hiszen az ötödik percben a nyáron igazolt Eppel Márton egy jobb oldali beadást követően a kapuba lőtt. Tímár Krisztián együttese a 40. percben megduplázta az előnyét Kovácsréti Márk távoli, megpattanó lövéséből; ám a szünet előtt a fehérvári Nejc Gradisar egy védelmi hiba után, egy az egy elleni szituáció végén szépített, így egygólos volt a Szpari előnye a szünetben.

Fordított a Fehérvár, de pontot szerzett a Nyíregyháza

A második félidőből negyed óra telt el, amikor ki is egyenlítette az állást a Fehérvár, méghozzá Kovács Milán öngóljának köszönhetően, aki egy bedobás után fejelt látványosan a saját kapujába. A 71. percben a csereként beállt Beke Péter ismét előnyhöz juttathatta volna a hazaiakat, de kihagyta az óriási ziccerét.

Ez pedig megbosszulta magát a 85. percben: Lucas Mario lövése után Bese Balázs kapus a saját védőjére ütötte a labdát, Alaxai Áronról pedig a saját kapujába pattant a labda.

Az újabb öngól után azonban nem omlott össze a Nyíregyháza, Szlobodan Babics a 88. percben kiegyenlített, így megmentette az egyik pontot a Spartacus. Sőt, a hosszabbításban Kovácsréti egy helyzetben a felsőlécet találta el, így a végén a hazaiak voltak közelebb a győzelemhez.

A döntetlennel a Fehérvár 6, a Nyíregyháza 4 ponttal áll öt mérkőzést követően.

OTP Bank Liga (NB I), 5. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Fehérvár FC 3-3 (2-1)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!