A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Dibusz Dénes Sellye díszpolgára lett, az FTC magyar válogatott kapusa szülővárosában vehette át a rangos kitüntetést vasárnap délután.

A Baranya vármegyei kisváros testületi ülésén ünnepélyes díjátadón köszöntötték azokat a személyeket, akik áldozatos munkájukkal segítették a helyi közösségeket, illetve érdemeikkel és sikereikkel öregbítették a település hírnevét - írja a fradi.hu.

Dibusz Dénes Sellye díszpolgára lett
Fotó: fradi.hu

„Szerintem minden ember életében a gyerekkor nagyon meghatározó. Ez nálam is így volt, így mindig nagy örömmel gondolok vissza az itteni élményekre, emlékekre, amikor átlépem a város határát. Annyira kedves számomra ez a város, hogy ezt nehéz is szavakba önteni. Ha nem az iskolában, vagy nem otthon voltam, akkor nem kellett sokat keresni, mert a focipályán fociztam. Szerencsére kifizetődött, hogy elég sok időt töltöttem ott. Ez a karrier nagyon sok áldozattal járt a szüleim részéről, úgyhogy most is szeretném megköszönni édesanyámnak és édesapámnak, aki már sajnos nem lehet itt velünk. A díszpolgári cím óriási megtiszteltetés és nagyon köszönöm a polgármester úrnak és a városvezetésnek a bizalmat. Azon leszek, hogy az elkövetkezendő években is büszkék lehessenek rám és olyan eredményeket, sikereket érjek el, amelyekkel Sellye jó hírét is öregbíteni tudjam” – mondta köszönőbeszédében Dibusz Dénes.

A Fradival hét magyar bajnoki címet, négy Magyar Kupát, két Szuperkupát és egy Ligakupát nyerő Dibusz Sellyén kezdte labdarúgókarrierjét és egészen 12 éves koráig életvitelszerűen élt családjával a Pécstől mintegy 50 kilométerre található városban. Innen került később a Pécsi Góliát FC-hez.

A díjátadó után Dibusz Dénes közönségtalálkozón is részt vett a helyi művelődési házban, ahol szinte az utcáig ért az érdeklődők és rajongók sora.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!