Vágólapra másolva!
Lynn Williams az amerikai női labdarúgó-válogatott játékosaként olimpiai bajnok lett a párizsi ötkarikás játékokon. A 31 éves futballista azonban nem sokáig örülhetett a legfényesebben csillogó medálnak, mert ünneplés közben összetörte az aranyérmét.

A párizsi olimpia női labdarúgótornáját az amerikai válogatott nyerte meg, melynek Lynn Williams is a tagja volt. A 31 éves futballista a közösségi médiában elárulta a rajongóinak, hogy ünneplés közben szomorú dolog történt vele, ugyanis összetörte az aranyérmét. A friss olimpiai bajnok azóta próbálja humorosan felfogni a dolgot és azzal viccelődött, hogy övé a világ ledrágább alátétje. 

Williams elmondta, hogy kitörő örömmel ünnepelt és táncolt az olimpiai győzelem után Párizsban, az aranyérmét a levegőben lóbálta, majd a vállára akasztotta, ám a heves ünneplés közben leejtette és letört belőle egy jókora darab. 

A vállamon volt, mint egy kis erszény, én pedig csak ugráltam, táncoltam, majd a medálom egyszerűen leesett. Mindenki tovább táncolt körülöttem, én meg a földön kúsztam-másztam, hogy visszaszerezzem az érmemet. 

Most egy horpadás van rajta, így határozottan egyedien néz ki, és az a kis rúd, ami az akasztót tartotta, teljesen eltűnt, valahogyan kilazult és kiesett" - árulta el az amerikai focista, hogyan törte össze az aranyérmét.

Williams azóta felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal az éremcsere ügyében, jelenleg a NOB döntésére vár. 

Az olimpiai bajnok labdarúgó abban reménykedik, hogy új érmet kap, de ha mégsem, akkor sem lesz végtelenül csalódott. "Ha nem kapok másikat, akkor is őszintén azt gondolom majd, hogy alapvetően ez egy klassz és vicces történet" - tette hozzá Williams.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!