A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Külföldi sajtóhírek szerint a Liverpool mindenben megállapodott a georgiai válogatott kapussal, Giorgi Mamardashvilivel, a Valencia játékosa hamarosan az angol sztárcsapatban folytathatja karrierjét.

A Valencia 2021 nyarán előbb kölcsönvette a georgiai kapust a Dinamo Tbiliszitől, majd fél évvel később mindössze 850 ezer euróért végleg szerződtette. A most 23 éves labdarúgó alapemberré vált a spanyol együttesben, a 2024-es németországi Európa-bajnokságon pedig a grúz válogatott egyik legjobbja volt. A transfermarkt portál szerint a kiváló kapus jelenleg 45 millió eurót ér az átigazolási piacon, a Valencia pedig idén nyáron el is fogja adni Mamardashvilit. 

Külföldi sajtóhírek szerint a Liverpool kiszemelte magának a játékost, Szoboszlai Dominik csapata állítólag a személyes feltételekben meg is állapodott vele, már csak a két klubnak kell megegyeznie egymással.

Amennyiben az átigazolás létrejönne, akkor a grúz kapus egy vagy két évet kölcsönben töltene egy másik Premier League-csapatnál (a Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth az esélyes erre), majd ezt követően lenne a brazil Alisson utódja a Liverpool kapujában.

A bombaerős kerettel rendelkező angol csapat idén nyáron még nem jelentett be komoly átigazolást, Mamardashvili érkezése viszont jelentős erősítés lehet, még akkor is, ha a georgiai játékos csak később kap majd fontos szerepet a klubnál.

A Liverpool és Szoboszlai számára jól sikerült az előszezon, Arne Slot együttese 4-1-re verte felkészülési meccsen a Sevillát, és az amerikai túrát is három győzelemmel zárta. A Liverpool szombaton az újonc Ipswich Town csapatát fogadja az Anfielden a Premier League nyitómérkőzésén. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!