A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben újonc Ipswich Town egy nappal a Liverpool elleni szezonrajt előtt szerződtette az angol másodosztály előző idényének gólkirályát, a részben magyar származású, de ír válogatott csatárt, Sam Szmodicsot.

A Premier League-be tavasszal a másodosztály (Championship) ezüstérmeseként egyenes ágon feljutó Ipswich Town egy nappal első meccse előtt szerződtette az ír válogatott Sammie Szmodicsot, számolt be hivatalos honlapján az angol klub.

A magyar felmenőkkel rendelkező Szmodics igazán az előző idényben robbant be a köztudatba, amikor a Blackburn Rovers színeiben szerzett 27 góljával utcahosszal végzett a másodosztály góllövőlistájának élén, és persze az év csapatába is bekerült. Természetesen a Championshipből is voltak kérői, ő azonban a Premier League-be vágyott, ami össze is jött neki. 

Az átigazolásokkal foglalkozó német Transfermarkt.de oldal által 7 millió euróra becsült piaci értékű focistáért, ha minden igaz, akkor ennél jóval többet, 10,6 millió eurónak megfelelő fontot fizetett ki az újonc.

Szmodics a Colchester Unitedben kezdte profi pályafutását, ahol 38 gólt jegyzett 16 gólpassz mellett, mielőtt 2019-ben a Bristol Citybe igazolt volna. Itt a 2020-21-es idényben lett alapember, nagyban hozzájárulva, hogy a csapat feljusson a harmadosztályba (League One). 2022-ben Bristolból igazolt a Blackburn Rovershez, 

ahol két szezon alatt összesen 50 gólban játszott főszerepet,

 azaz vagy ő rúgta a gólt, vagy előkészítette azt.

A 28 éves csatár az előző idényben mutatott teljesítményével hívta fel magára az Ír Labdarúgó-szövetség figyelmét, és hiába figyelte őt Marco Rossi stábja is, a futballista pedig a magyar érdeklődést kihasználva igyekezett magát még inkább eladni az ír válogatottnak. Ez végül sikerült, idén tavasszal már bemutatkozott az íreknél, azótba pedig négy meccsen is pályára lépett az szigetország válogatottjában.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!