Vágólapra másolva!
A szaúdi labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a magyar válogatott Szappanos Pétert foglalkoztató al-Fateh hazai pályán 1-0-ra legyőzte a liga sztárcsapatát, az al-Ahlit.

Mint ismert, a magyar válogatott kapus augusztus 23-án írta alá a szerződését a szaúdi csapattal, és másnap be is mutatkozott az al-Fateh együttesében. Azonban Szappanos debütálás nem volt sikeres, ugyanis csapata 3-0-ra kikapott Al-Kadszijától. 

Szappanos Péter ezúttal is kezdő volt az al-Fateh csapatában 
Fotó: AlFateh Saudi club/X

A 34 éves kapus kedden este ismét kezdőként kapott lehetőséget, az ellenfél pedig a szaúdi liga egyik sztárcsapat, az al-Ahli volt, amelyben olyan világsztárok futballoznak, mint a Liverpoollal BL-győztes Roberto Firmino, a Manchester Cityvel Bajnokok Ligáját nyerő Rijad Mahrez, vagy szintén BL-győztes Edouard Mendy.

Nem mellesleg rajtuk kívül is olyan sztárok futkároznak az al-Ahli együttesében, mint az AS Romából érkező Roger Ibañez, a Juventusban is megfordult Merih Demiral vagy az AC Milan és a Barcelona korábbi középpályása, Franck Kessie.

A találkozó kiegyenlített játékot hozott, amit aztán Szappanos Péter csapata nyert meg a zöld-foki-szigeteki Djaniny 55. percben szerzett találatával. A Sofascore 7.5-ös osztályzattal jutalmazta a magyar válogatott kapust, akinek volt a meccsen négy remek védése – ebből kettő a kilencperces hosszabbításban –, egyszer pedig egy hosszú indítást kellett lefülelnie. 

Az osztályzatok alapján Szappanos Péter csapata legjobbja volt.

Szappanos Péter csapata remek győzelmet aratott 
Fotó: AlFateh Saudi club/X

Szappanos csapata a következő fordulóban a Steven Gerrard által vezetett al-Ettifaq együttesét fogadja majd. A csapat legnagyobb sztárja a holland Georginio Wijnaldum, aki 2019-ben Bajnokok Ligáját nyert a Liverpoollal.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!