Vágólapra másolva!
A Liverpool 2-0-ra nyert a Brentford ellen a Premier League második fordulójában, így két meccs után is hibátlanul, kapott gól nélkül áll Arne Slot csapata.

A Liverpool első hazai bajnokiján lépett pályára a Premier League-ben az új edző, Arne Slot vezetésével. A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik ezúttal is a kezdőben kapott szerepet.

A Liverpool jól kezdte a meccset, a 13. percben már meg is szerezte a vezetést, méghozzá egy Brentford-szöglet után. Konaté tudott tisztázni, majd a kontra végén Jota ugratta ki Luis Diazt, aki a kapuba lőtt.

A második félidőben sokkal jobban felpörgött a Liverpool, amely mintaszerű akciókat is vezetett, de sokáig nem született meg a megnyugvást hozó második gól, sőt, volt, amikor Alissonnak is nagyot kellett védenie.

A Liverpool két meccs után is hibátlan
Fotó: Darren Staples / AFP

Alexander-Arnold egy szögletből találta el a kapufát, majd Szalah rontott egy csodálatos akció után. Az egyiptomi válogatott a 70. percben végül már nem hibázott, amikor ziccerben lépett ki és szépen tekerte el a labdát Flekken mellett.

Mohamed Szalah ezzel 128 bajnoki gólból vette ki a részét az Anfielden lejátszott bajnoki meccsein a Liverpool színeiben: 93 gól mellett van 35 gólpassza is.

A folytatásban még Cody Gakpo megpattanó lövése találta el a lécet, de több gól már nem született. 2-0-ra nyert a Liverpool, amely így két kör után is hibátlan. Szoboszlai Dominik végig a pályán volt második meccsén is, alig volt rossz passza, csapata egyik leghasznosabb embere volt.

A Liverpool a következő körben a Manchester United otthonába látogat majd.

A Kerkez Milossal felálló Bournemouth 1-1-es döntetlent játszott vendégével, a Newcastle Uniteddel. A hazaiak, akiknél a magyar válogatott hátvéd végig pályán volt, az első félidő után vezettek ugyan, de a második játékrészben a vendégek az Eb-ezüstérmes Anthony Gordon találatával egyenlítettek, míg a Bournemouth-tól a ráadásban kezezés miatt elvettek egy gólt. Kerkezék a nyitókörben a Nottingham Foresttel osztoztak meg a pontokon.

A másik kora délutáni meccsen a Chelsea 6-2-vel kiütötte házigazdáját, a Wolverhamptont: a londoniaknál Noni Madueke mesterhármast ért el, Cole Palmer egy góllal és három gólpasszal zárt, és a szerdán 46 millió fontért szerződtetett Joao Felix is betalált.

Liverpool-Brentford 2-0 (1-0)
Bournemouth-Newcastle United 1-1 (1-0)
Wolverhampton Wanderers-Chelsea 2-6 (2-2)

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!