A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szerdán este a Konferencia-liga 3. selejtezőkörében a Paksot kiejtő vajdahunyadi Corvinul Hunedoara együttese 6-1-re kikapott a kazah Asztana csapatától, így kettős vereséggel, 8-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

A vajdahunyadi csapat július elején sokkolta a Bognár György vezette Paksot, miután az Európa-liga első selejtezőkörében 4-0-ra nyert az atomvárosi odavágón. A Paks akkor a magyar futball egyik legsúlyosabb kudarcát szenvedte el a nemzetközi kupaporondon, sokan pedig kétségbe vonták Bognár György szakmai tudását.

A vajdahunyadi csapat hatalmas pofont adott a Paksnak
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Egy hónap alatt azonban nagyot fordult a világ. A vajdahunyadi csapat a második körben kiesett a horvát Rijeka ellen, így átkerült a Konferencia-liga selejtezőbe, ahol aztán a harmadik körben a kazah Asztana volt az ellenfele. A Nagyszebenben rendezett odavágón 2-1-re nyert a kazah csapat, a szerdai visszavágón pedig 6-1-re diadalmaskodott, így a román másodosztályú együttes búcsúzott az európai kapuporondtól.

Ezzel szemben a Paks továbbra is versenyben van, miután az El-selejtezőből való kiesés után 5-0-s összesítéssel ütötte ki a Konferencia-ligábából a ciprusi AEK Larnacát, majd a harmadik körben a 5-2-es összesítéssel búcsúztatta a montenegrói Mornar együttesét. 

Bognár György csapata így már csak egy lépésre van a Konferencia-liga főtáblától, az ellenfele pedig a cseh Mlada Boleslav és az izraeli Hapoel Beer-Seva párharcának továbbjutója lesz.

BOGNÁR György
Bognár György újra történelmet írhat a Pakssal 
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ha a tolnai csapat a főtáblára kerülésért zajló negyedik selejtezőkörben is diadalmaskodna, Bognár György ismét történelmet írhatna. A Paksi FC az előző szezonban megnyerte a Magyar Kupát, mellette pedig ezüstérmes lett az NB I-ben, amivel a tolnai csapat fennállása legsikeresebb szezonját zárta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!