Vágólapra másolva!
Visszavonul a válogatottságtól a francia nemzeti labdarúgócsapattal 2018-ban világbajnok Antoine Griezmann.

A 33 éves támadó az X-oldalán jelentette be döntését.

firo : 05.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Quarterfinals, 1/4 Finals, M46, Match 46, POR, Portugal - FRA, France
Antoine Griezmann visszavonul a válogatottól 
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

Visszavonul a válogatottól Antoine Griezmann

Grizemann a következőket írta a videóhoz: 

"a szívemben tele emlékekkel lezárom életemnek ezt a fejezetét, köszönöm ezt a csodálatos trikolór kalandot".

A közel kétperces videóban megemlíti, hogy az eltelt tíz évben voltak a sikerek mellett kihívások is, és felejthetetlen pillanatok. A pályafutása emlékezetes momentumait felvillantó összeállítás alatt többek között arról beszél, hogy ideje átadnia a helyét az új generáció képviselőinek, és már alig várja, hogy őket lássa csillogni.

Kitért arra is, hogy kivételes csapattársakkal játszhatott együtt, akikkel örökre emlékezetes győzelmeket arattak. Köszönetet mondott a szurkolóknak is, továbbá a szakmai stábnak és külön Didier Deschamps szövetségi kapitánynak a támogatásért és a bizalomért,

 ami - elmondása szerint - nagy mértékben járult hozzá ahhoz, hogy sportemberként előrelépjen.

Az Atlético Madrid labdarúgója - aki vasárnap a Real Madrid elleni rangadón 500. alkalommal lépett pályára a spanyol bajnokságban -, 137 mérkőzésen szerepelt és 44 gólt szerzett a francia válogatottban - írja az MTI. 

A nemzeti csapattal 2018-as vb-diadal után 2022-ben vb-ezüstöt ünnepelhetett.

Ezek előtt, 2016-ban, a hazai rendezésű Eb-n ugyancsak döntőbe jutott a válogatottal, egyben gólkirály lett és a torna legjobbjának választották.

Griezmann harmadik a francia válogatottsági örökrangsorban, Hugo Lloris (145) és Lilian Thuram (142) mögött, Olivier Giroud-val holtversenyben. A csúcstartó viszont abban a tekintetben, hogy 84 meccset játszott sorozatban a nemzeti csapatban, amelyben a negyedik legtöbb gólt szerezte Giroud, Thierry Henry és Kylian Mbappé után.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!