Vágólapra másolva!
Jurriën Timber, az Arsenal holland válogatott focistája egyetért az aranylabda várományos Rodri kijelentésével, miszerint a megnövekedett meccsszám miatt hamarosan eljöhet annak az ideje, hogy sztrájkba kezdjenek a focisták.

Az aranylabda várományos Rodri a hónap elején azt mondta: „Tapasztalataim szerint jelenleg 60-70 meccsen lép pályára egy topcsapatban játszó futballista egy idény alatt, de 40-50 meccs közé tenném azt a számot, amelyen egy szezonban a legmagasabb szinten lehet teljesíteni. Efölött már visszaesés van, mert lehetetlen hosszabb ideig fenntartani ezt a szintet" - mondta a Manchester City középpályása játékosok túlterheltségéről.

Arsenal, Rodri, Manchester City
Rodri az Arsenal elleni rangadón sérült meg
Fotó: AFP/Darren Staples

A City sztárja a teljes szezonra kiesett

„Idén elérhetjük a 70-et, talán a 80-at, de a véleményem szerint ez túl sok. Valakinek gondoskodnia kell rólunk. 

Mi vagyunk ennek a sportnak vagy üzletnek a főszereplői. Nem minden a pénz és a marketing, a minőségnek is számítania kellene. Amikor nem vagyok fáradt, jobban teljesítek, és ha az emberek jobb futballt akarnak látni, akkor nekünk játékosoknak pihennünk kell”

 – fakadt ki a City sztárja, aki szerint a futballisták egyre közelebb vannak ahhoz, hogy sztrájkba lépjenek.

A történet szomorú pikantériája, hogy öt nappal a nyilatkozata után a Manchester City Európa-bajnok középpályása elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, és várhatóan legalább kilenc hónapig nem futballozhat. 

Jurriën Timber, az Arsenal holland válogatott focistája a teljes előző szezont kihagyta ugyanilyen sérülés miatt, így érthetően egyetértett a Manchester City sztárjával a sztrájkot illetően.

Teljesen egyetértek vele. Ez jelenleg fontos téma az öltözőben, nemcsak a Citynél és a Liverpoolnál, hanem a mi öltözőnkben is. Nem játszottam az előző szezonban, ezért most csak élvezem a játékot – így most nem kezdek el panaszkodni, de teljesen megértem, amit mondanak. 

A játékosok határozottan nagyobb veszélynek vannak kitéve a súlyos sérülések szempontjából, ez pedig veszélyes dolog. Múlt héten játszottunk a Cityvel, és azt hiszem, két nappal később újra játszottak, ez már túl sok. Megértem, hogy a játékosok miért panaszkodnak” – mondta az Arsenal játékosa. 

Timber tavaly nyáron igazolt az Arsenalhoz, de rögötön súlyos sérülést szenvedett
Fotó: AFP/Henry Nicholls

Az új Bajnokok Ligája-formátum szerint a csapatok két extra mérkőzést játszanak a kieséses szakasz előtt, de ha a bajnoki szakaszban egy csapat az első nyolc hely valamelyikén végez, az egyből a nyolcaddöntőbe jut és megússza a két extra mérkőzést. 

„Ez nem mindegy. A legjobb nyolc közé akarunk kerülni, mert ez a csapatod számára is különbséget jelenhet a pihenés szempontjából” - tette hozzá Timber.

A holland válogatott védő az előző szezon nyitófordulójában szenvedett keresztszalag-szakadást, és csak a 2023/24-es szezon utolsó, Everton elleni mérkőzésén tért vissza. Timber a most futó idényben hét mérkőzésen lépett pályára, 523 percet játszott Mikel Arteta csapatában. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!