Vágólapra másolva!
Willi Orbán szerint a futballisták a sűrű versenynaptár miatt teljesítőképességük határán vannak. Csapata az RB Leipzig csütörtökön lép pályára a Bajnokok Ligájában az Atlético Madrid otthonában.

Az RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya erről Madridban beszélt csapata sajtótájékoztatóján, amelyet a csütörtöki (mai) Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt rendeztek. A védő megjegyezte: a legmagasabb szinten nagyok az elvárások, Angliában például szinte szünet nélkül zajlik az idény, a legjobbak mégis messze jutnak a nemzetközi kupaporondon. Újságírói kérdésre hozzátette, véleménye szerint ez ettől még nem vezethet sztrájkhoz, de a játékosok teljesítőképességük határán vannak. 

Willi Orbán, Marco Rose, RB Leipzig,
Willi Orbán és Marco Rose az Atlético Madrid - RB Leipzig BL-meccs előtti sajtótájékoztatón
Fotó: AFP

Az Atlético elleni BL-meccsel kapcsolatban Orbán elmondta, a Leipzig tavaly kikapott a Real Madrid otthonában, ezúttal szeretnék élvezni a spanyolországi hangulatot.

"Megvan hozzá a kellő tapasztalatunk, hiszen többen évek óta játszunk a Bajnokok Ligájában. A Real elleni tavalyi meccs pont olyan volt, amiért mindannyian szeretünk focizni. De muszáj lesz 90 percen koncentrálni, mert bármelyik pillanat eldöntheti a meccset. 

Tudjuk jól, hogy milyen kemények, de úgy kell kimennünk a pályára, hogy csak az kevés, hogy ne kapjunk gólt és nagyon egységesnek kell lennünk, amiben az Atlético kifejezetten jó.

Ráadásul az új nyári szerzeményük, Robin Le Normand rengeteget tesz hozzá, hogy hátulról is tudjanak immár építkezni" - idézi a lipcsei csapat honlapja Orbánt.

Marco Rose a német csapat edzője pedig a türelmet hangsúlyozta, valamint azt, hogy a Lipcsének a két szélen lehet esélye, hogy eljusson helyzetekig.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!