Vágólapra másolva!
A Bayern München kiütéssel győzött a Werder Bremen vendégeként a német labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában. A bajor rekordbajnok színeiben a 22 éves Michael Olise a pályán töltött 70 perce alatt két gólt és két gólpasszt jegyzett, a sikerével a Bayern továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Bundesliga tabelláját.

A Bayern München múlt szombaton 6-1-re győzött Kielben, kedden pedig 9-2-re ütötte ki a Dinamo Zagrebet a Bajnokok Ligája nyitányán, így Vincent Kompany együttese bombaformában érkezett a Bundesliga idei szezonjában még veretlen Werder Bremen otthonába. Az Oktoberfest első napján megrendezett találkozón a müncheniek az elejétől kezdve fölényben futballoztak, és Michael Olise vezérletével a szünetre eldöntötték az összecsapást. A nyáron érkező támadó a 23. percben szerzett vezetést, majd kilenc perccel később Jamal Musialának adott gólpasszt egy látványos cselsorozat után. Aztán a második félidőben sem állt meg a Bayern: az 57. percben (Olise gólpasszából) Harry Kane, a 60.-ban ismét Olise, a 65.-ben pedig Serge Gnabry talált be, így 5-0-ra győzött Brémában a rekordbajnok, amely továbbra is hibátlan a német bajnokságban.

Werder Bremen, Bayern München, Michael Olise, Bundesliga
A bayernes Michael Olise (balra) megbolondította a Werder védőit a brémai Bundesliga-meccsen
Fotó: CARMEN JASPERSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A többi szombati összecsapás közül magyar szempontból kiemelkedett az Union Berlin és a Hoffenheim fővárosi találkozója. A hazaiaknál Schäfer András végigjátszotta a meccset, a vendégeknél Szalai Attila viszont ezúttal sem volt a keretben. A berlini mérkőzésen 

az Union már a hatodik percben 2-0-ra vezetett, két nem akármilyen védelmi hiba után: 

előbb Tom Rothe, majd Dzsong Vujong használta ki a Hoffenheim-játékosok szerencsétlenkedését. A második félidő közepén a vendégek szépítettek, de egyenlíteni már nem tudtak, így győztek a berliniek.

Az újonc Kiel Bochumban szerezte meg az első pontját, a Heidenheim pedig a második félidőben omlott össze a Freiburg ellen.

Bundesliga, 4. forduló:

1. FC Heidenheim – SC Freiburg 0-3 (0-0)
VfL Bochum – Holstein Kiel 2-2 (2-1)
Union Berlin – TSG 1899 Hoffenheim 2-1 (2-0)
Werder Bremen – Bayern München 0-5 (0-2)

pénteken játszották:
FC Augsburg – FSV Mainz 2-3 (1-2)

szombaton játsszák még:
Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach 18.30

vasárnap játsszák:
Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg 15.30
VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 17.30
St. Pauli – RB Leipzig 19.30

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!