Vágólapra másolva!
Az angol válogatott Ben Chilwell bekerült a Chelsea 25 fős Premier League-keretébe.

A 21-szeres angol válogatott balhátvéddel a felkészülési időszakban közölték, hogy nem számítanak rá, így nem is látogathatta az első csapat edzéseit. 

Enzo Maresca, a Chelsea nyáron kinevezett edzője korábban elmondta, hogy azok a játékosok, akikre nem számítanak az idei szezonban, akkor sem fognak játékperceket kapni, ha nem sikerül új klubot találniuk.

Chilwell a heti 200 ezer fontos fizetésével a Chelsea második legjobban fizetett játékosa, a klubvezetés viszont túl akart adni rajta, mert folyamatosan sérülésekkel küzd – az előző szezonban is csak 13 bajnoki mérkőzésen tudott pályára lépni. 

Ben Chilwell (balra) az előző szezonban a Chelsea csapatkapitánya volt
Fotó: AFP/David Ramos

A 27 éves játékosért a sérülékenysége és a hatalmas fizetése miatt nem tülekedtek a klubok, így maradnia kellett a Chelsea-nél és sokáig úgy tűnt, egyedül az első csapattól külön fog tréningezni az őszi szezonban. Azonban a londoni klub most bejelentette, hogy Chilwell bekerült a Premier League-be nevezett 25 fős keretbe, és újra látogathatja majd az első csapat edzéseit. 

Le fogünk ülni, hogy megoldást találjunk a helyzetére. Valószínűleg visszatér közénk, de jelenleg még nem edz velünk. Eddig azért edzett külön, mert azt szerettük volna, hogy távozzon”

 – mondta Maresca. 

Enzo Maresca nem számol az angol válogatott focistával
Fotó: AFP/Justin Tallis

Chilwellt 2020 augusztusában igazolta le a a Chelsea a Leicester Citytől 50 millió fontért. A 21- szeres angol válogatott játékos 106 meccsen 9 gólt és 12 gólpasszt adott a londoni csapat színeiben, kulcsember volt a 2020/21-es szezonban, amikor a csapat Thomas Tuchel vezetésével megnyerte a Bajnokok Ligáját. 

2021 novemberében aztán elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így 13 meccsel fejezte be a szezont. 

A 2022/23-as szezon kezdetére felépült, de folyamatosan problémái akadtak a combhajlítójával, a tavalyi szezonban pedig a térdével akadtak gondok, így alig tudott pályára lépni és az angol válogatott Európa-bajnoki keretéből is kimaradt. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!