Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC szerződést hosszabbított a nyolcszoros magyar válogatott Dárdai Mártonnal.

A 22 éves játékos szerződéshosszabbítását a berlini klub hivatalos honlapján jelentették be, kiemelve a bal lábas játékos – akinek jövő nyáron járt volna le a szerződése – új kontraktusa 2028 nyaráig lesz érvényes.

Dárdai, Hertha
Dárdai Márton (középen) hosszú távú szerződést írt alá
Fotó: herthabsc.de

„Márton az eddig életének több mint felében viselte a kék-fehér mezt. A Hertha BSC-nél nemcsak rutinos, hanem válogatott játékossá is fejlődött. A klubnál nagyon büszkék voltunk arra, hogy láthattuk a legutóbbi Európa-bajnokságon. Annál boldogabbak vagyunk, hogy együtt vágunk neki a jövőnek” – mondta Benjamin Weber, a klub sportigazgatója. 

Otthon érzem magam a Hertha BSC-nél! Azért írtam alá ilyen korán, hogy ezzel is jelezzem a klubnak, hogy tisztán láthatnak velem kapcsolatban. Nagyon várom az előttem álló kihívásokat

– mondta a berlini születésű Dárdai Márton, aki 2012-ben került a Hertha akadémiájára. 

Dárdai 2020. november 7-én, egy Augsburg ellen 3-0-ra megnyert Bundesliga-meccsen debütált a Herthában, azóta 81 mérkőzésen lépett pályára a berlini csapatban, ezeken egy gólt szerzett. A 22 éves játékos 2024. március 22-én mutatkozott be a magyar válogatottban a törökök elleni felkészülési mérkőzésen, eddig nyolcszor lépett pályára Marco Rossi csapatában, és ott volt a németországi Európa-bajnokságon is. 

A berlini klublegenda Dárdai Pál mindhárom fia a Hertha csapatát erősítette, azonban a legkisebb fia, a 18 éves Bence nem hosszabbította meg a nyáron lejárt szerződését és végül a Bundesligában szereplő Wolfsburg csapatához igazolt. A Hertha korábbi edzője elárulta, hogy Benjamin Weber sportigazgató mindent megtett a fia maradásáért, de nem tudta meggyőzni a 18 éves Bencét. Ezért is nagy szó, hogy Dárdai Mártont maradásra tudta bírni a klub. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!