Vágólapra másolva!
A rendhagyó, csütörtöki Bajnokok Ligája játéknapon meglepetésre vereséggel mutatkozott be a Barcelona, amely a Monaco otthonában kapott ki. A Lipcse sokáig jól tartotta magát az Atlético Madrid otthonában, de Gulácsi Péter a 90. percben kapott gólt, ezzel csapata elbukott.

Megkezdte szereplését az újjáalakított Bajnokok Ligájában a Lipcse, valamint a sztárcsapatok közül többek között a Barcelona és az Arsenal is. A két kora esti meccsen a Leverkusen és a Benfica is győzelemmel kezdett, ezekről a meccsekről külön cikkben olvashat bővebben.

Az esti összecsapásokon a Lipcse az Alético Madrid otthonában játszotta le első meccsét az új, ligarendszerű Bajnokok Ligájában. A lipcsei kapuban ott volt Gulácsi Péter, előtte pedig Willi Orbán, valamint Lukeba, Raum – Henrichs, Haidara, Vermeeren, Simons – Nusa, Sesko, Openda, míg a túloldalon Oblak – Llorente, Le Normand, Gimenez, Reinildo, Riquelme – de Paul, Koke, Griezmann – Alvarez, Correa összeállításban kezdett Diego Simeone csapata.

A Lipcse már a 4. percben megszerezte a vezetést, amikor egy gyors támadás után Openda lövését védte Oblak, de éppen a honfitársa, Sesko érkezett, aki a madridi kapuba tudott fejelni.

Jan Oblak tehetetlen volt Benjamin Sesko fejese után
Fotó: Thomas COEX / AFP

Az első 15 perc után Gulácsi hibázott el egy passzt, ami után nagy helyzetbe került az Atlético, de Orbán bevetődve menteni tudott.

Egyre nagyobb fölénybe került a madridi csapat, a félidő felénél ziccerben blokkoltak a lipcsei védők, majd a szöglet után Correa találta el a kapufát, majd Gulácsi paskolta el a kipattanót.

Gulácsinak akadt dolga bőven
Fotó: OSCAR DEL POZO / AFP

Pár perccel később már Gulácsi is tehetetlen volt, amikor Griezmann érkezett Llorrente beadására és kapásból ellőtte a labdát, ami a földről pattant a léc alá.

A második félidő elején szerencséje volt a Lipcsének, hogy a frissen beállt Baumgartner csak sárgát kapott, miután csúnyán rácsúszott Reinildóra. 

A folytatásban az első félidőhöz képest kissé ellaposodott a meccs, cserékkel próbáltak frissíteni az edzők, ennek pedig majdnem eredménye is lett, ugyanis lipcsei részről Poulsen fejelt nagyon kevéssel kapu mellé.

Az ellenakció égén Griezmann is fejelhetett, amit Gulácsi tudott bravúrral védeni, és csak utólag derült ki, hogy a francia lesről indult.

A 90. percben Gulácsi is tehetetlen volt, amikor Griezmann beadása után Gimenez fejelt a kapu hosszú oldalába. A döntetlenre berendezkedő Lipcse már nem tudott felpörögni, így a németek vereséggel kezdtek a BL-ben.

 

A Barcelona a Monaco otthonában lépett pályára, és már a 10. percben emberhátrányba került, amikor Ter Segen passzolt el a labdát az ellenfélhez, ami után Eric Garcia borította fel Minaminót, és máris villan a piros lap.

Hans Flick csapata a Ter Stegen – Koundé, Cubarsi, Martinez, Balde – Pedri, Garcia – Casado, Yamal, Raphinha – Lewandowski csapattal kezdett, de a taktika hamar borult a kiállítást követően.

A kiállítás megzavarta a katalánokat, Maghnes Akliouche vitte be a labdát négy ember közé és egy remek megoldással visszahúzta a labdát a rövid alsóba, amire Ter Stegen mozdulni sem tudott, a 16. percben megszerezte a vezetést a Monaco.

A hazai helyzetek után Yamal használt ki egy védelmi hibát és hasonlóan visszahúzta a labdát a bal alsóba, még az első félóra előtt egyenlített a Barcelona.  

A második félidőben sokáig kivárásra játszottak a csapatok, a 71. percben végül a Monaco volt eredményes, egy előreívelt labda után George Ilenikhena teljesen zavartalanul lépett ki, lövésébe csak beleérni tudott Ter Segen, így újra vezetett a Monaco.

A Barcelona megpróbáltatásai itt még nem értek véget, Inigo Martinez terítette le a tizenhatoson belül ellenfelét, amiért elsőre tizenegyest adott Lindhout, de végül a holland felülbírálta magát.

Ennek ellenére a Barcelona nem tudott mi kezdeni ellenfelével, így meglepetésre vereséggel kezdte a BL új szezonját.

 

 

Eredmények:

Crvena zvezda-Benfica 1-2

Feyenoord-Leverkusen 0-4

Atalanta-Arsenal 0-0

Atlético Madrid-RB Leipzig 2-1

Brest-Sturm Graz 2-1

Monaco-FC Barcelona 2-1

 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!