Vágólapra másolva!
Szerdán este kilenc órától a magyar bajnok Ferencváros belga Anderlecht otthonában kezdi meg szereplését a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában. Pascal Jansen, a Ferencváros holland edzője kihirdette kezdőcsapatát, amelyben Varga Barnabás az egyedül középcsatár, a brazil Matheus Saldanha ezúttal is a kispadra került.

A holland szakember a találkozót megelőző keddi sajtótájékoztatón kiemelte, alapvetően minden eshetőségre felkészülnek, a riválisnál azonban egy héttel ezelőtt edzőt váltottak, így ez új helyzetet teremt. Ezen kívül a játéktér minősége is nehézséget okozhat, de mint elmondta, a legnagyobb csapatok ismérve, hogy ezekhez a helyzetekhez is alkalmazkodni tud.

Fradi, európa-liga
A Fradi keddi edzése az Anderlecht stadionjában
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Pascal Jansennek a védelem összeállításával akadtak gondjai, ugyanis a brazil Raul Gustavo eltiltás, a lett Cebrail Makreckis pedig az MTK elleni örökrangadón elszenvedett fejsérülése miatt nem állhat a rendelkezésére. 

A Fradi Pascal Jansen irányításával még százszázalékos az OTP Bank Ligában, és a Magyar Kupában is továbbjutott, ráadásul két mérkőzés után úgy tűnik, hogy az új igazolás, a brazil Matheus Saldanha komoly erősítést jelent.

Az Anderlecht kezdője: Coosemans - Sardella, Jørgensen, Simić, Ndiaye - Verschaeren, Dendoncker, Stroeykens, Edozie - Amuzu, Dolberg.

A Fradi kezdője: Dibusz - Botka, Cissé, Szalai, Ramírez - Rommens, Abu Fani - Traoré, Zachariassen, Kady - Varga B.

A mérkőzést az Origo élőben közvetíti és a helyszínről tudósítja. 

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!